Visurile noastre domestice cele mai îndrăznețe sunt tot mai aproape de împlinire, căci s-a inventat un aspirator vertical fără fir ce aspiră și șterge în ambele sensuri (față – spate) și, mai presus de toate, recunoaște tipul de pardoseală, reglând automat puterea de aspirare pentru curățarea în profunzime chiar și a prafului fin ascuns prin covoare și pe sub paturi. Le face pe toate datorită capului de aspirare PrecisionPower cu tehnologie ZigZag patentată, cu care absoarbe dintr-o mișcare până la 99,99% din praf și murdărie. În plus, curăță pe o rază de 360 de grade și se apropie până la 0 mm de plinte și de colțuri.
Aspiratorul inteligent se numește Philips Seria 8000, model XC8055/01. Pe scurt, viitorul cel mai bun prieten al unora dintre noi. Prietenul este capabil de aceste performanțe și datorită celor două fante de aspirare între care are un recipient de apă și lavetă pentru spălare. Le vezi în video, stai fără griji! Tot acolo vezi și afișajul digital ce îți spune cât timp și câtă baterie mai ai, dar și becurile LED ce te ghidează prin casă, să găsești ”iepurașii din praf” (eng. dust bunnies), cărora tare le mai place să stea ascunși.
Deși este vertical și fără fir, XC8055/01 aka prietenul poate fi principalul aparat de curățenie din casă, căci are autonomie de până la 80 de minute, în varianta Eco și de până la 30 de minute, în modul Turbo.
Înainte de a ajunge la review-ul video, un pic de organizare, căci doar aceasta este profilul blogului.
Cum alegem aspiratorul potrivit? Un aspect ce ține de organizarea timpului, a banilor și a resurselor
Deoarece aspiratorul se află pe lista scurtă cu electrocasnice de avut în casă, alegerea modelului potrivit presupune o documentare atentă. Mai jos, nu este un clasament, ci o înșiruire de aspecte de luat în seamă din perspectiva mea de specialist în soluții de organizare. Ierarhia și-o face fiecare în funcție de propria realitate gospodărească.
Tipul pardoselilor. Ai o casă cu multe covoare, unele dintre ele cu fir lung, ai parchet, gresie și/sau piatră naturală? Face modelul ales față pe astfel de suprafețe? Vezi în descriere.
Autonomia. Dacă este un model fără fir, ajunge bateria să aspir întreaga locuință sau trebuie să îmi fac un plan de curățenie etapizat, ce include și un ciclu de încărcare? În cazul în care rutina mea de igienizare a casei este una pe zone, nu mă va deranja să îl las la încărcat. În schimb, dacă aleg să fac câte o activitate de rând (ex. să șterg praful, să spăl geamurile, să aspir etc.), autonomia redusă este un minus de pus în balanță.
Funcțiile. Aspiră, spală podele, are program de autocurățare? Este 2 în 1, 3 în 1, X în 1? Ce este important pentru mine să facă?
Greutatea. Pentru persoanele mici de înălțime, pentru vârstnici și copii, un aspirator prea greu devine o piedică în menținerea curățeniei. Greutatea prea mare poate anula practic toate celelalte caracteristici.
Dimensiunea. Cât de mic sau cât de mare este? Am loc să îl depozitez? Unde anume îl voi pune? Dacă este vertical, are nevoie și de prindere în perete sau are propria stație de depozitare? Este important să vizualizez și aceste aspecte.
Brandul. Este recomandat să cumpărăm de la producători cu tradiție. Este o garanție a calității crescute și a tehnologiei continuu îmbunătățite.
Review-urile. Părerile celorlalți contează în procesul de documentare. Iar după cum bine știm, documentarea înseamnă organizare.
Design-ul. Aspectul este important, dar degeaba este un aparat frumos dacă nu este îndeajuns de eficient pentru casa noastră. Temperăm alegerile de impuls stimulate de design-ul atrăgător și mai ținem cardul în portofel până când facem un bilanț al aspectelor pe care trebuie să le bifeze viitorul nostru aspirator.
Bugetul. Vreau să cumpăr aspiratorul cu banii jos sau îl voi lua în rate? Dacă apelez la un credit, pe ce perioadă va fi, care sunt costurile sale? Dacă aleg să economisesc, în câte luni îl voi cumpăra? Urmează perioade de reduceri de care pot profita? Toate aceste socoteli au legătură cu organizarea pe plan financiar.
Perioada de garanție și opțiunile de service. Brandurile consacrate oferă 2, 3, chiar și 7 ani garanție pentru produsele lor. Garanția te pune la adăpost în caz de defecțiuni neprevăzute și îți protejează bugetul. Atenție însă la brandurile care nu au reprezentanțe în zonă sau în țară. Orice vizită la service poate fi o povară, iar perioada de reparație poate fi mai îndelungată decât la un produs pentru care componentele se livrează ușor.
Review Seria 8000 Aspirator fără fir Aqua Plus XC8055/01 | Philips
Dar să nu mai prelungim suspansul și să trecem la review. Experiența de utilizare a fost prietenoasă, fiind ușor de montat și de manevrat. Puterea de aspirare este WOW, covoarele fiind curățate în profunzime. O să vedeți în video cum a scos praful fin dintre firele covorului, eu trăind cu senzația că am o casă curată.
Apartamentul a rămas vizibil mai curat, căci am și aspirat, am și șters parchetul și piatra naturală. Comparația o fac cu un aspirator cu fir și cu un mop electric, cât și cu un robot descurcăreț, dar care nu înlătură chiar toate petele de pe podele și nici nu prinde toți iepurașii de praf de prin cotloane.
Vezi și modelul XC7055/01, Seria 7000
Un model similar cu prietenul este XC7055/01, Seria 7000, un aspirator fără fir, cu mop inclus, care spală și șterge în același timp, însă mișcarea trebuie făcută doar în față, nu față-spate cum este în cazul modelului Seria 8000, prezentat în acest video. Capul de aspirare este tot PrecisionPower Smart, iar autonomia poate ajunge la 80 de minute, în modul Eco și la 30 de minute, în modul Turbo. Îi descoperi toate caracteristicile pe site-ul Philips.
—
Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor.