Home CASA Amenajarea și organizarea băii. Produse și idei

În grupul cu idei de organizare sunt frecvente postările despre amenajarea băii. Mulți doresc să vadă poze pentru a se inspira și pentru a-și definitiva propriul proiect. Solicitate sunt și recomandările de produse și de furnizori. Ne inspirăm unii pe alții, dar ne și ajutăm să economisim timp și bani! Căci aceasta este puterea comunităților!

Din discuțiile purtate pe subiect am alcătuit o listă cu 10 lucruri la care ne uităm când alegem sanitarele și mobilierul de baie:

  1. Calitatea. Anumite achiziții trebuie privite ca investiții. Amenajăm / renovăm o baie o dată la 5-10 ani. Unii dintre noi poate mai rar de atât. Conștienți de această ciclicitate, căutăm produse durabile, în acord cu gusturile noastre și mai puțin cu tendințele de moment.
  2. Dimensiunile. În baie primează funcționalitatea. Așa că înainte de a cumpăra ori de a comanda orice produse, măsurăm bine. Nu doar articolul în sine, ci toate elementele ce compun amenajarea. Nu vrem să descoperim în momentul montării că piesele nu se potrivesc împreună ori că ocupă mai mult spațiu decât anticipam.
  3. Cromatica. Chiar dacă este o încăpere în sine, pentru a obține un aspect unitar în întreaga locuință, baia poate fi amenajată în acord cu paleta de culori din restul casei.
  4. Modul de montare/fixare/ancorare. Este important ca alegerea sanitarelor și a mobilierului să o facem și în funcție de aceste aspecte. Voi ști dacă pot face singur sau am nevoie de un specialist. Aspecte de urmărit pentru optimizarea bugetului. 
  5. Compartimentările. Un mobilier bine compartimentat mă scutește de o viitoare achiziție de accesorii și organizatoare. Alt aspect ce are legătură cu bugetul final. 
  6. Modularitatea. Dacă aleg să fac proiectul în mai multe etape, o bună idee ar fi să mă orientez către game modulare, cu piese ce pot fi adăugat în timp și care respectă schema gândită inițial.
  7. Posibilitatea de personalizare. Ne place să ne punem amprenta asupra produselor de serie cu ajutorul accesoriilor interioare și exterioare. Sunt mici tușe ce schimbă aspectul, dar care pot crește și funcționalitatea.
  8. Posibilitatea a achiziționa componente în cazul unor eventuale reparații. Trebuie să știu încă din momentul cumpărării dacă am sau nu posibilitatea de a schimba sau de a repara componente în cazul în care se vor deteriora în timp. Sunt produse ce revin constant sau sunt colecții în ediție limitată?
  9. Garanția. Am analizat tot ce se putea analiza înainte de achiziție, dar ce fac dacă apar probleme la ceva vreme de la montarea sanitarelor ori a mobilierului din baie? Apelez la garanție! Să nu uităm să întrebăm de ea!
  10. Prețul. În cazul achizițiilor cu termen îndelungat de utilizare se reduce ponderea prețului în decizia final. Suntem dispuși să plătim mai mult ca să folosim mai multă vreme, fără probleme. Urmărim însă campaniile de reduceri sau discount-urile pe care le obțin dacă am un card de membru.

Cod kolpa5

Pentru că tuturor ne prind bine reducerile, oricât de mici ar fi, retailerul online Neakaisa.ro oferă un discount de -5%, în perioada 20-30 aprilie 2021, pentru brandul KolpaSan, la gamele Pandora, Evelin, Malaya, dar și la căzile freestanding.

Vezi Gama KolpaSan Evelin

Vezi Gama mobilier baie KolpaSan Malaya

Vezi Cada freestanding Kolpasan Comodo

Vezi Cada freestanding Kolpasan Mary

Un brand de ținut minte: KolpaSan

KolpaSan este un producător sloven de mobilier de baie, cabine de duș și căzi, ce se remarcă prin varietatea gamelor – moderne, clasice, retro – și prin prețuri mai mici și mai mari. O bună parte din piese sunt prevăzute cu sisteme interne de organizare, cu sertare și compartimente gândite a spori confortul și eficiența, aspecte pe placul comunității noastre. Iar dacă ne dorim un lavoar dublu, ca în filmele americane, gama Pandora include și astfel de opțiuni.

Vezi Gama mobilier baie KolpaSan Pandora

Sfaturi pentru organizarea băii

Și în baie, la fel ca în orice spațiu al casei, este esențial să grupăm pe categorii (produse de igienă, cosmetice, prosoape etc.). Organizarea o gândim și în funcție de câte persoane împart spațiul. Putem crea zone dedicate pentru produsele fiecărui membru, dar și o zonă comună, pentru cele necesare tuturor. În cazul în care și mașina de spălat rufe se află în baie, punem toate produsele asociate în proximitate ei (ex. detergent, înălbitor, soluții de scos pete etc.).

Pentru a depozita diverse lucruri, ne folosim de ușile corpurilor de mobilier. Lipind sau agățând coșuri, creăm spațiu pentru oje, bureți de machiaj sau bețișoare pentru urechi. De cârlige merg agățate periile de păr, placa și uscătorul.

Dacă avem 2, 3 sau mai mulți copii codăm cromatic obiectele ce le aparțin (verde pentru unul, roșu pentru altul ș.a.m.d.) ori folosim ca semn de orientare personajele sau animalele preferate.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate