Trecerea de la zilele însorite de vară la cele cu temperaturi în scădere reprezintă momentul perfect pentru reparațiile ce pregătesc casa pentru lunile geroase de iarnă. După eliminarea surplusului și organizarea lucrurilor (obținute cu ajutorul programului gratuit #MareaOrganizare), trebuie să alcătuim un alt plan pentru lucrările de întreținere.
Iată mai jos o listă de activități. Dacă stai la casă, asigură-te că le-ai bifat pe toate, dacă locuiești într-un apartament, selectează-le pe cele care ți se potrivesc.
- Verifică acoperișul. Au început ploile și în câteva săptămâni vor urma ninsorile. Acoperișul trebuie să fie în stare perfectă pentru a ne asigura că avem o casă bine izolată în care nu se infiltrează apa și nu intră frigul.
- Verifică ferestrele și ușile. Pierderi de căldură avem și prin ferestre și uși, prin urmare le vom verifica sistemele de închidere și etanșare, ramele și tocurile. Ne asigurăm astfel că facturile de încălzire sunt în acord cu consumul real și că avem locuințe eficiente energetic.
- Curăță burlanele. Adesea se înfundă cu frunze și crengi și blochează fluxul de apă de ploaie ce ar trebui să ajungă în sol și în sistemele de scurgere.
- Testează țevile și sistemele de scurgere și drenare. Verifică toate instalațiile de la interior și de la exterior. Nu vrei ca o ploaie abundentă să ajungă în casă și/sau garaj. Orice blocaj pe traseu poate produce alte avarii și stricăciuni.
- Inspectează modul de funcționare al sobelor și șemineelor. Curăță-le temeinic înainte de începerea sezonului rece. Elimini astfel riscul creșterii nivelului de dioxid de carbon din locuință, un aspect extrem de periculos.
- Solicită o inspecția a centralei termice. Cheamă un specialist pentru a evalua parametrii de funcționare ai centralei. Nu umbla la unitatea centrală, țevi și branșamente. Este o lucrare ce se efectuează exclusiv de către personal autorizat. Profită de ocazie pentru a verifica și caloriferele și robineții.
- Curăță filtrele sistemelor de aer condiționat. Le folosim vara pentru a răcori încăperile, iar de când temperaturile încep să scadă, ne bazăm pe ele pentru a încălzi aerul din casă până vom porni centrala. Aceste lucrări se fac tot de către persoane autorizate.
- Cere o inspecție a detectoarelor de gaz și fum. Deși aceste inspecții se efectuează periodic de către personal specializat, dacă ai vreo suspiciune că ceva nu funcționează cum trebuie, cere o verificare.
- Verifică sistemul de izolație al casei. Fie că ai de-a face cu pereții exteriori, fie că vrei să te asiguri că e totul on cu diferite anexe, copertine sau învelitori, fii meticulos/meticuloasă. Reduci riscul infiltrațiilor și al pierderilor de căldură.
Benzile de reparații de la tesa® sunt extrem de utile pentru reparațiile pe care le putem face singuri în gospodărie. Mai jos îți recomand 3 produse pe care le poți folosi chiar și în condiții meteo extreme, pe diferite tipuri de suprafețe.
3 tipuri de benzi de reparații de la tesa®:
1. tesa® Ultra Power Clear – Bandă transparentă pentru reparații
Banda este o soluție perfectă de fixare pentru suprafețe precum sticlă și materiale plastice. Datorită adezivului său puternic, ea se lipește perfect chiar și pe suprafețe aspre sau textile. Iar datorită rezistenței la apă, intemperii, raze UV, abraziune și temperaturi extreme, cuprinse între -10 °C și +90 °C, este și foarte durabilă. tesa® Ultra Power Clear este de mare folos atât gospodarilor, cât și aventurierilor, căci poate fi folosită chiar și pentru a repara un cort pe ploaie torențială sau pentru a sigila o crăpătura din padela caiacului.

2. tesa® Ultra Power – Bandă pentru reparații extreme
Datorită adezivului său puternic, banda pentru reparații extreme se lipește chiar și pe suprafețe aspre, când afară este frig sau foarte cald. Proiectată să facă priză la temperaturi cuprinse între -15 °C și +90 °C, banda este realizată pe suport laminat din pânză, este impermeabilă și robustă pentru a rezista în condiții meteo dificile. tesa® Ultra Power Extreme este de folos în gospodărie, dar și pentru a repara găuri, fisuri sau piese rupte din echipamentul sportiv.

3. tesa® Ultra Power – Bandă de reparații sub apă
Banda foarte groasă, cu adeziv cauciucat, asigură o putere de aderență excepțională, ce permite realizarea de reparații pe suprafețe umede, chiar și sub apă, în situații meteo extreme. Rezistentă la intemperii și la razele UV, ea se aplică ușor pe orice formă și obiect. tesa® Ultra Power – Bandă de reparații sub apă poate fi folosită la temperaturi cuprinse între -55 °C și +93 °C și este potrivită pentru repararea găurilor, a fisurilor, a golurilor și a rupturilor.

Dacă ești în căutare de soluții de organizare a băii, îți recomand și acest articol în care descoperi și vezi puse la treabă și alte produse tesa®.
Să îți fie de folos!
—
Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor.