Ne-am propus să dedicăm 7 zile simplificării garderobei și organizării hainelor. La final, dulapul ar trebui să conțină doar ceea ce ne place și ne vine bine. Sună atractiv, așa-i?
Pentru a ajunge în acel punct luăm toate hainele la mână, sortăm cu atenție, probăm și dăm la o parte ceea ce nu ne face să spunem din prima ”Arăt grozav în asta!”. Dacă sunt piese vestimentare, accesorii sau pantofi față de care aveți mixed feelings, le postăm pe grup și cerem părerea. Perioada programului este 07 – 13 septembrie.
Uite două variante de postări: 1. cu piesa vestimentară; 2. cu tine purtând ceva ce nu știi dacă e de ținut.


În cazul în care sunt lucruri pe care decideți să le donați în urma acestui demers, vă încurajez să accesați #TheCharityMall – https://www.facebook.com/groups/thecharitymall. Punem surplusul la treabă pentru a face bine! Pentru vânzări încercați platforma #RemixShop – https://remixshop.com/ro sau grupuri de Facebook de profil. Nu vindem nimic pe grupul nostru!
Conform lui Coco Chanel, garderoba ideală conține:
- Alb și negru
- Pantofi de calitate
- Cât mai multe rochii
- Piese vestimentare elegante
- Piese vestimentare simple
- Haine ajustate pe forma corpului
Moda este arhitectură, este o chestiune de proporții.
Coco Chanel
Cum alcătuiești garderoba capsulă perfectă?
- Golești dulapul
- Sortezi (1) ador; (2) poate; (3) nu; (4) donez; (5) reciclez; (6) vând. (vezi Video: Regula celor 6 cutii)
- Alegi o paletă cromatică potrivită culorii pielii și părului tău.
- Piese de bază
- Textură și piese accent
- Pantofi
- Accesorii
Cum aleg metoda de depozitare a hainelor?
Sunt mai multe aspecte de avut în vedere:
- Tipul piesei vestimentare
- Materialul din care este realizată
- Lungimea hainei
- Dacă se depozitează pe umeraș sau împachetat
- În funcție de compartimentările dulapului
Un tricou poate sta și în sertar și pe poliță, dar și pe umeraș. La fel și o pereche de jeanși, care poate fi rulată, împachetată sau depozitată pe un suport de pantaloni. Prin urmare, nu ne grăbim să aruncăm dulapul ori să cumpărăm noi coșuri, rafturi și cutii până când nu știm exact ce și cât avem de depozitat. Riscăm să creăm un alt tip de surplus. Multe dintre persoanele cu care am lucrat au constatat că au mai mult spațiu de stocare decât credeau după ce au făcut un detox de garderobă. Altele au creat mai mult loc adoptând metoda de depozitare corectă.
Ce înseamnă metodă corectă? Pe lângă punctele enumerate mai sus mai este și compatibilitatea. Metoda trebuie să ni se potrivească, să fie firească și să servească un scop precis.
Te încurajez să încerci tehnici de organizare diverse și să rămâi la cele care sunt eficiente pentru tine și ușor de replicat. Dacă ai nevoie să urmărești un video pentru a plia un tricou de fiecare dată când îl pui la loc, e semn că nu e metoda pentru tine.
Mai multe articole despre organizarea hainelor, pantofilor și accesoriilor găsești în secțiunea dedicată de pe blog.
—
Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.