Din perspectiva organizării, compartimentarea dressing-ului este o chestiune ce se impune a fi atent studiată înainte de a ajunge în magazin și a da comanda la recomandarea unui consultant. De ce? Pentru că oricât de bun ar fi consultantul în vânzări, el nu va ști niciodată cum trăiești, cum te miști prin casă, ce spațiu deții și care este rutina ta zilnică.
Haine să fi tot luat din dulap și să fi tot pus la loc încă de pe vremea copilăriei. Până astăzi, când am ajuns să cumpărăm dressing-ul, ne-am format o minimă impresie despre cum ne place și cum nu să depozităm. Nu vom monta rafturi de sus până jos dacă ne-a displăcut întotdeauna depozitarea în stive și nici nu vom cumpăra dulapuri cu adâncime mare dacă planul din spate s-a dovedit a fi locul perfect de ascuns și de uitat lucruri.
Ca specialist în soluții de organizare îți recomand să decizi în ce mod compartimentezi dressing-ul după ce ai făcut un inventar complet al garderobei. Ia la mână toate piesele vestimentare, toate accesoriile și toate perechile de pantofi și în funcție de numărul acestora și de frecvența purtării stabilește câte polițe, câte sertare și câte bare montezi.
Există vreo formulă magică?
Un procent optim de rafturi, sertare și metri de bară nu există! În plus, unii folosim polițele pentru pantofi, alții pentru teancuri de haine, iar o altă categorie depozitează aici accesorii. Este ineficient să comanzi un dressing plin de rafturi pentru ca mai apoi să îl umpli de coșuri fiindcă ai descoperit că metoda jumătăților de pliere a hainelor este extrem de simplă și super eficace. Era mult mai practic să comanzi de la început sertare! Și te organizai mai bine și pe plan personal fiindcă bugetul era din start alocat corect și nu crescut pentru a obține o variantă a rezultatului urmărit. Nici sertarele nu sunt doar pentru ce se împăturește ușor și se șifonează greu, precum blugii sau puloverele. Ele pot fi utile și pentru depozitarea încălțămintei. Mai ales sertarele tip coș.
Întotdeauna vom depozita așa cum ni se pare firesc, nu urmând mot-a-mot o metodă în vogă. Testăm și luăm din toate soluțiile la îndemână variante ce ni se par ușor de urmat pe termen lung.
Soluțiile MAM Bricolaj de compartimentare eficientă a dressing-ului
Construirea unui dressing de la zero este mai facilă dacă facem o documentare prealabilă comenzii. În cele 3 magazine MAM Bricolaj (Luică (Berceni), Morarilor (Pantelimon) și Ghencea), dar și online, sunt peste 10.000 de produse pentru casă, mare parte pentru dulapuri (balamale, mânere, cuiere, sisteme pentru sertare, sisteme de ridicat, uși etc.), dar și accesorii pentru bucătărie, adezivi, PAL-uri, blaturi, canturi, chiuvete, console, electrice, electrocasnice, MDF, picioare pentru mobilier și mese, profile de aluminiu, saltele, somiere, scaune, mese, paturi, vopsele… Mergi să vezi și completează lista în comentarii!
La invitația MAM Bricolaj, o să îți vorbesc un pic despre accesorii pentru dressing ce pot fi cumpărate fizic și online. Preferabil fizic, să poți palpa, măsura și privi în ansamblu variantele.
Liftul, o soluție practică de depozitare
Nu trebuie să fii mic de înălțime ca să iei în calcul această opțiune sau să asociezi liftul cu un accesoriu util în dulapul de extrasezon. Dacă pentru tine cea mai practică este depozitarea pe bară, atunci montarea unui lift îți va permite să stochezi haine chiar și la un nivel accesibil doar cu scara. Lungimea variază între 60 și 120 cm. Iată și prețurile.
Sertare din plastic, PAL sau metal
Cu ajutorul coșurilor și a sertarelor putem a optimiza spațiul, mai ales în partea de jos a dressing-ului unde merg montate sisteme retractabile pentru pantaloni sau pentru încălțăminte. Realizate din plastic, PAL sau metal, prețurile sunt pentru bugete diverse.
Organizatoarele pentru accesorii
Alături de coșuri, organizatoarele pentru accesorii contribuie la îmbunătățirea fluxului dulapului. Un bun exemplu este sistemul Elite, potrivit pentru ceasuri, eșarfe, cravate sau șosete, sutiene și indispensabili.
Ușile glisante și balamale silențioase
Dacă nu dorim un dressing deschis și nici să deranjăm partenera/ul de viață în diminețile în care plecăm mai devreme, alegem balamale pneumatice, silențioase. Costă ceva mai mult decât cele simple, dar confortul utilizării este instant amplificat.
În dressing, putem monta și sisteme ce nu au legătură cu depozitarea hainelor, ci cu întreținerea ori evaluarea lor. Masa de călcat glisantă, cu amortizor sau sertarul ce include masa sunt soluții practice mai ales în locuințele mici. La fel și oglinda extractibilă, în care ne putem admira ținuta. Pe uși și pe lateralele dulapului merg fixate cârlige pentru coliere, cravate și pălării.
La momentul la care scriu acest articol, numeroase produse sunt la promoție în toate magazinele MAM Bricolaj și online. Verifică și vezi ce ți se potrivește!
—
Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.