Pe super-grupul cu idei de organizare sunt mulți fani ai metodei Konmari și adesea sunt discuții despre când, cum și unde o putem folosi. Am studiat-o, o aplic, are multe atuuri, dar are și o mare capcană: fiind atât de populară mulți încearcă să o copieze 1 la 1, nedându-și seama că metodele de organizare (indiferent de proveniența lor) trebuie adaptate la stilul nostru de a fi, la etapa în care ne găsim, la tipul hainelor și la dimensiunile pieselor de mobilier. Ca să enumăr doar o parte din aspecte.
Dar să îi dăm cezarului ce este al cezarului, adică japonezei Marie Kondo meritul cuvenit pentru ceea ce a creat și este de folos unui număr imens de oameni de pe întreg mapamondul.
Am finalizat programul de training online al lui Marie încă din 2018 și vreau să o vedeți și voi pe ea demonstrând metoda, căci cine o poate face mai bine?
Din clip învățăm să împăturim:
- un maiou
- un tricou
- o bluză casual cu mâneci lungi
- un pulover
- o pereche de jeanși.
Nu uita!
Metoda Komari este potrivită în special pentru cei care au nevoie să facă pachete de haine mici și compacte. Dacă dulapurile tale au rafturi pozitionate la o distanță considerabilă ori comoda are sertare înalte și adânci, îți recomand să evaluezi alte opțiuni. Acest blog, dar și grupul #IdeiOrganizare te pot ajuta să găsești variatele potrivite.
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!
—
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Tot pe Facebook găsești și vestitul grup cu idei de organizare în care te invit.