Schimbările de sezon vin cu noi proiecte… de organizare. Sau vechi, fiindcă unele se repetă an de an, intrându-ne de voie, de nevoie în rutină. O rutină pe care însă trebuie să o planificăm și să ne pregătim pentru a fi eficientă și… tolerabilă, căci tot ce nu mai percepem ca pe o corvoadă ne indică faptul că suntem pe drumul cel bun spre asimilarea organizării drept o practică firească și constantă.
Înainte însă de orice etapă mai susținută, este important să ne pregătim sufletește, nu doar să scriem pe hârtie pași de urmat și resurse de folosit. Ajungem și la ele, dar hai să ne umplem cu energie.
Skincare
După luni în care am folosit produse cu factor de protecție ridicat, trecem la o rutină bazată pe hidratare, pentru a ne proteja de temperaturile în scădere ce usucă pielea. Și cine nu își dorește un ten sănătos și tânăr?
Sănătate
Toamna facem programări și pentru diferite controale medicale de rutină și pentru vaccinuri antigripale. Dacă avem copii, este recomandat ca ei să treacă printr-un consult pediatric amănunțit înainte de a reveni în comunitate sau înaintea ”sezonului de răceli”.
Planificare
Actualizarea agendei la începutul fiecărui sezon este o formă de planificare eficientă. Notează într-o aplicație sau pe un calendar, la vedere, termenele limită, deplasările, aniversările, evenimentele și activitățile copiilor și tot ce mai este important pentru tine și ai tăi. Încearcă să le ai pe toate trecute într-un singur loc, să nu te încurci în agende, plannere și aplicații.
Alimentație de sezon
La început de anotimp adoptăm și diete adecvate. Fie că ne propunem sau nu să mai pierdem câteva kilograme, fructele și legumele de sezon nu trebuie să lipsească dintr-un meniu echilibrat. Ele ne vor aduce aportul de vitamine necesar pentru a tolera cât mai bine temperaturile în schimbare.
Decor
Trecerea de la un anotimp la altul este prilejul perfect pentru a redecora. Câteva ornamente tematice, textile în culorile toamnei și coronițe din frunze și ramuri introduc casa în noul sezon. Unul bogat în tonuri și texturi de care să ne bucurăm din plin.
Aromaterapie
Fă să miroasă a toamnă! Coace o plăcintă cu dovleac, cumpără o crizantemă roșcată, pune struguri, mere, gutui în fructiere. Tot ce asociezi cu acest anotimp din punct de vedere olfactiv îți poate accentua starea de bine.
Sigur ți-ar mai plăcea să citești și:
- 10 obiceiuri ale oamenilor ordonați
- Organizarea birourilor. Sfaturi pentru creșterea productivității
- Raftul dezordinii. O soluție pentru un dressing organizat pe termen lung
—
Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.