Home CASA Project 333: O cale spre garderoba capsulă
garderobă capsulă

Am aflat despre Project 333 de la prietena mea Dana, care de aproape 5 ani locuiește în Londra împreună cu soțul și cu cei 2 copii. Au schimbat 3 case deja și se pregătesc să se mute în a patra. De fiecare dată transferul lucrurilor dintr-o parte în alta a fost o corvoadă. Dar mutatul nu este o treabă simplă pentru nimeni, pentru că sunt de gestionat multe categorii de obiecte de volume diferite.


Relocările repetate au determinat-o pe Dana să încerce să stabilească un nou control al cantităților, până la nivelul la care o mutare să pară mai gestionabilă. Copiii nu sunt prea mari, deci nu se poate baza pe sprijinul lor. Așa a ajuns să încerce Project 333, un experiment ce te poate conduce către un stil de viață minimalist fără a fi auster.

Project 333

Experimentul Project 333 l-a descoperit pe blogul lui Courtney Carver, bemorewithless.com, o autoare ce s-a făcut remarcată prin provocarea de a trăi și a te îmbrăca mai bine cu mai puține haine. Ea subliniază însă că acesta nu este gândit să îți provoace frustrare. Rolul său este de a-ți simplifica alegerile vestimentare, pentru a avea mai mult timp pentru lucruri mai importante, obținând mai mult spațiu pentru un trai mai confortabil.

Regulile Project 333:

 • Când faci Project 333? La fiecare 3 luni.
 • Ce implică? Selectarea a 33 de articole vestimentare (haine, accesorii, bijuterii, geci și pantofi).
 • Ce nu face parte din cele 33 de articole: verigheta și inelul de logodnă, bijuteriile cu valoare sentimentală pe care le purtăm tot timpul, indispensabilii, pijamalele, hainele de casă, hainele pentru activități sportive/hobby.
 • Cum procedezi? Alegi 33 de articole, iar pe restul le pui în cutii depozitate în locuri în care nu te încurci de ele.
 • Mențiuni: Garderoba este gândită să ofere suficiente combinații vestimentare pentru situații profesionale, personale și de relaxare, timp de 3 luni. Proiectul nu încurajează un stil minimalist dus la extrem. Dacă în trimestrul cu pricina unele haine nu îți mai vin sau se deteriorează, înlocuiește-le!

Primul contact cu Project 333

Dacă faci pentru prima dată acest experiment este bine să:

 1. Faci un inventar și să stabilești clar ce deții. Pe blog și pe grupul cu idei de organizare găsești informații despre proiectul #MareleInventar, pe care l-am gândit special pentru a te ajuta să stabilești cantitatea optimă de bunuri pentru tine astfel încât să fii tot mai motivat(ă) să începi un proces asumat de organizare. (programul gratuit #MareaOrganizare, parcurs deja de peste 20.000 de persoane, te ajută și el să îți pui în ordine întreaga locuință în decurs de o lună).
 2. Alcătuiește-ți garderoba din hainele puse în teancul celor preferate. Este util să faci o listă cu toate pentru a ști exact numărul la care ai ajuns.
 3. Alegi piese statement. O pereche de ochelari de designer, o haină bine croită sau o pereche de pantofi grozavi fac mai mult decât zece de duzină.

În momentul în care deciziile vestimentare se simplifică, te poți concentra pe aspecte mult mai importante din viața ta.

spune Courtney Carver

Când începi o nouă fază?

Dacă ai făcut experimentul un sezon și vrei să continui poți să:

 1. Donezi tot ce nu ai mai purtat și astfel eliberezi și mai mult spațiu din dulapul și din casa ta.
 2. Te gândești ce articole te vor ajuta să traversezi cele 3 luni.
 3. Pui în cutii ce crezi că îți este util în alte anotimpuri. Nu uita să etichetezi corespunzător.
 4. Alcătuiești o nouă listă cu cele 33 de piese vestimentare luând în calcul și experiența sezonului precedent.

În urma schimbărilor noastre succesive de adresă am scris un mic ghid cu sfaturi pentru cei care se mută într-o casă nouă. În primii 5 ani de relație am trăit cu soțul meu în 3 case, deci ceva experiență am acumulat și noi la capitolul acesta.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate