Home CASA Sustenabilitate și organizare pe plan personal. 3 idei simple

Sustenabilitate și organizare pe plan personal. 3 idei simple

Sunt numeroase lucruri pe care le putem face pentru a trăi măcar un pic mai sustenabil. Practica se transformă în obișnuință și astfel ceea ce astăzi poate părea dificil de urmat, în timp devine firesc.

Am trecut în revistă câteva aspecte pe care deja le facem, dar poate că unele trebuie conștientizate mai mult. Sau abordate diferite.

  1. Listele de cumpărături – Ne ajută să planificăm exact câte drumuri trebuie să facem la supermarket într-o săptămână și ce ne trebuie de fapt pentru a completa stocurile casei. Organizare pe plan personal (timp și buget) și poluare mai puțină, dacă obișnuim să mergem cu mașina. Pe scurt, o acțiune simplă pentru un trai mai sustenabil.
  2. Reorganizarea cămării – Este important să știm ce provizii avem pentru a nu cumpăra suplimentar și pentru a evita ca ceea ce avem să nu expire ori să se altereze. Căci tot ce ajunge la gunoi, în afară de ambalaje, sunt bani aruncați.
  3. Meniuri săptămânale – Dacă v-ați săturat de clasica și eterna întrebare ”Noi ce mâncăm azi?”, încercați să planificați mesele măcar pentru 2-3 zile în avans. Inspirația nu vine mereu atunci când avem nevoie de ea.

Vom mai povesti pe marginea acestui subiect. Am vrut ca acest articol să fie o introducere lejeră.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Tot pe Facebook găsești și vestitul grup cu idei de organizare în care te invit.

Articole recomandate