Home CASA Organizarea hainelor copiilor mici. Metoda Pachetului

Știți vorba cu teoria și cu practica, ei bine eu simt că oricât de multe lucruri învăț la cursurile de perfecționare ca specialist în organizare, examenul final tot acasă îl dau, în fața familiei mele. Copiii mi-au schimbat fundamenal modul în care mă raportez la spațiu și la obiecte.

Uite, spre exemplu, când fiul meu cel mare, Alex, a început grădinița, la 2 ani, am schimbat în repetate rânduri modul de pregătire a sacului cu haine. Lui îi trebuie cel puțin două schimburi pe zi, așa că am vrut să găsesc o variantă simplă nu doar pentru mine, ci și pentru doamnele de la grădiniță care schimbă oameni mici pe bandă rulantă. Așa a apărut Metoda Pachetului. 🙂

Așa am ajuns la concluzia că e mai simplu să i le pun pe ținute. Cum? Folosind perechea de pantaloni drept bază peste care suprapun body-ul, bluza și șosetele. Sau ce haine poartă în respectiva perioadă din an. Le așez stivuite lângă elasticul din talie. Apoi le învelesc cu pantalonii îndesând manșeta în elastic.

Credit foto: Florin Haragaș

Dacă vrei să îți înveți copilul să fie organizat trebuie să implementezi metode și sisteme pe care el le înțelege, la care poate ajunge și/sau pe care le poate mânui. Niciodată, dar niciodată nu te aștepta să facă lucrurile la fel de bine ca tine, din simplul motiv că nu are la fel de multă experiență! Așa că păstrează totul cât mai simplu și nu îi da prea multe variante. Și ție, ca adult, îți este dificil să alegi o bluză din alte 30. Cum crezi că i se pare lui?

O soluție simplă și funcțională de organizare este să formezi categorii. Iar pentru acele categorii să aloci locuri clare, astfel încât copilul să știe în orice moment ce are de luat și unde trebuie să pună la loc. De pildă, o cutie cu căciuli, mănuși și fulare îi poate ușura cu mult misiunea când pleacă sau vine acasă. Este suficient de mare cât să o vadă și nu trebuie să fie toate lucrurile perfect stivuite în interior.

Această modalitate de stocare îți este de folos și ție, părintelui, căci pachețelele se fac mult mai ușor când ei câte o piesă vestimentară dintr-o categorie bine definită. Iar dacă mai și codezi cromatic, îndrăznesc să spun că totul va merge șnur. 🙂

Dar tu fă lucrurile în felul tău și combină soluțiile de organizare așa cum simți că îți servesc ține mai bine. Practica îți va arăta dacă ales bine sau sunt necesare ajustări!

Credit foto: Florin Haragaș

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Tot pe Facebook găsești și vestitul grup cu idei de organizare în care te invit.

Articole recomandate