Home CASA Organizarea băii cu ajutorul cârligelor și a benzilor adezive tesa

Organizarea băii cu ajutorul cârligelor și a benzilor adezive tesa

Baia este primul spațiu pe care îl vedem dimineața și ultimul înainte de a merge în pat, la culcare. Prin urmare, organizarea sa trebuie să fie o prioritate, căci felul în care găsim și în care lăsăm acest spațiu poate avea impact asupra întregii noastre zile. Modul în care este organizată baia, vă vine să credeți sau nu, ne plasează într-o buclă a eficienței de care putem profita oriunde în afara casei. Ne organizăm practic și pe plan rezidențial și pe plan personal și pe plan profesional.

Îți explic în continuare cum o baie ordonată are impact pe toate palierele vieții.

Să te trezești și să ai totul la îndemână, îți dă un boost de energie și te ajută să te pregătești rapid dimineața. Deci să nu irosești timp și să rămâi concentrat(ă) la activitățile importante într-un moment al zilei în care ești odihnit(ă) și cu un nivel maxim de productivitate. Imaginează-ți cum ar fi să te dai jos din pat și imediat să pășești pe prosoape ude, lăsate pe podea de cu seara. Asta în timp ce  lavoarul este plin de urme de săpun și pastă de dinți. În duș găsești tot felul de sticle de produse cosmetice împrăștiate și bureți aruncați, iar coșul cu rufe dă și el pe dinafară… Demoralizant, nu-i așa? Să îți consumi dimineața căutând prin teancuri de lucruri, în baie și în orice alt spațiu pe care îl folosești, constituie un consum inutil de energie. 

Cum organizăm baia cu ajutorul cârligelor și a benzilor adezive

Imaginează-ți acum că fiecare obiect are locul său, că este mereu curat și că baia nu este sufocată nici de prosoape, nici de halate, nici de produse de îngrijire personală. Că avem la vedere fix cât ne trebuie și că toate stocurile sunt bine păstrate, în dulapuri. Că în duș, bureții sunt agățați în cârlige, iar pe peretele de lângă toaletă avem un suport pentru ca rola de hârtie să nu mai stea niciodată pe bazinul de WC. Baia arată cu totul altfel, nu-i așa? Putem obține și menține ușor acest scenariu cu ajutorul cârligelor și al benzilor adezive. Sigur că sortarea pe categorii constituie baza în organizare împreună cu înlăturarea surplusului, dar găsirea locurilor potrivite pentru fiecare obiect în parte este esențial pentru a putea menține ordinea. Până să găsim echilibrul, trebuie să experimentăm! Putem muta obiectele dintr-o zonă în alta a încăperii, până când vom simți că ne mișcăm cu lejeritate în spațiu și că spațiul ne ajută să ne mișcăm rapid și eficient.

În etapa amenajării, nimeni nu vrea să dea găuri în pereți și în faianță. Nici după, pentru că nevoile se modifică și poate trebuie să adaugi sau să înlături un suport. Ce faci cu urmele? Cum le maschezi? Ce costuri atrag aceste schimbări? Cârligele și benzile adezive de la tesa pot reprezenta soluția pe care o cauți în baie, dar și în multe alte locuri din casă, pentru că sunt ușor și rapid de montat, dar și de demontat și pot fi folosite pentru a rezolva nenumărate nevoi de organizare. M-am pregătit cu exemple, ca să îți ilustrez cele scrise până acum.

Cârligului metalic Moon are un aspect minimalist și finisaj mat ce îl fac potrivit în decoruri industriale, scandinave, clasice. Pe scurt, este un obiect super versatil, ce ne ajută la organizare, dar care are și un rol estetic în design-ul băii.

Înainte de montare, este important ca suprafața să fie curățată cu o soluție pe bază de alcool, iar după aplicare, adezivul să fie lăsat să se usuce 12 ore. De abia apoi punem și restul componentelor metalice. Dacă nu mai este util în acel spațiu, suportul se îndepărtează în doar câteva secunde, ca în imaginile de mai jos.

Soluția inovatoare all-in-one tesa® Power.Kit permite montarea cu ușurință a tuturor accesoriilor de baie, fără ustensile suplimentare. Adezivul puternic garantează o fixare sigură fără găurire, iar fiecare accesoriu este vândut cu un kit de montare potrivit. Iată încă un aspect important atunci când ne dorim o reorganizare eficientă a unui spațiu, în timp scurt. Să mai spun că nu este nevoie de aptitudini speciale? Spun și o să mai repet!


Matematica organizării: Numărul optim de prosoape dintr-o baie

Pentru a păstra exact cantitățile necesare din fiecare produs, în casă vom avea câte două prosoape mici, două medii și două mari pentru fiecare membru al familiei. Unele vor fi în uz, altele de schimb.


Organizatoare cu benzi adezive

tesa are o varietate de benzi adezive ce vin împreună cu cârlige de montare a suporturilor, a ramelor foto, a tablourilor sau a ceasurilor de perete. Alegerea lor o facem în funcție de greutatea obiectului pe care dorim să îl agățăm. Ele se lipesc chiar și pe suprafețe texturate și după instalare mai pot fi ajustate dacă nu le-am pus în punctul corect. Modelul din colajul foto susține o sarcină maximă de 1 kg.

Instalarea este rapidă. Este nevoie de doar 5 secunde de presare în fiecare din cele două puncte de contact de pe bandă. Montarea cârligului se face prin presarea în cele 3 puncte preț de câte 5 secunde fiecare. Suportul din colajul foto de mai jos susține 2 kg, dar pentru o greutate mai mare putem monta mai multe în serie, pe faianță sau metal. Când vrem să scoatem un obiect de pe perete, tragem de bucata de bandă de sub cârlig și întregul sistem se desface.

Cine poate folosi benzi adezive și unde?

Benzile adezive, cu sau fără sisteme de agățare, se pot monta cu ușurință pe suprafețe diverse precum sticlă, tencuială, faianță și metal. Nu sunt necesare unelte speciale și nici îndemânare deosebită. Alegi locul în care vrei să pui obiectul, îl însemnezi și lipești. Demontarea nu lasă urme, deci nu va trebui să reparăm ori chiar să renovăm doar pentru că am mutat câteva elemente decorative dintr-un loc în altul. Benzile sunt ideale dacă locuim cu chirie și/sau dacă ne place să reamenajăm periodic casa.

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor.

Articole recomandate