Home CASA Review: Am testat prima din România aspiratorul fără fir seria 8000 Philips Aqua Plus

Review: Am testat prima din România aspiratorul fără fir seria 8000 Philips Aqua Plus

Orice casă are nevoie de un aspirator bun și ușor pe care să pui mâna repede, la nevoie. Este pe lista scurtă de electrocasnice a tuturor! Iar dacă și tu ești ca mine, te vei bucura și mai mult dacă are mai multe funcții incluse, ca să scutești spațiu și bani. Aspiratorul fără fir seria 8000 Aqua Plus, de la Philips, bifează toate aceste aspecte, iar eu am avut ocazia să îl testez prima în România!

Mamă a doi copii mici și, în esență, un om care își iubește locuința și care încearcă să o păstreze cât mai curată chiar și în această etapă de viață a familiei sale, caut permanent modalități de simplificare a activităților gospodărești pentru care timpul este oricum limitat. Și chiar și atunci când timpul nu este o problemă, au grijă băieții să îmi testeze abilitățile casnice de mai multe ori pe zi.

În baza parteneriatului pe care îl am cu Philips România pe parcursul anului 2021 și care îmi dă prilejul de a descoperi cele mai noi produse ale brandului alături de comunitatea cu idei de organizare (ce a testat deja zeci de produse), îți pot povesti în acest articol despre un aspirator vertical ce include și un aspirator de mână și are și funcție de mop. Deci 3 în 1! Partea frumoasă este că, în perioada următoare, el va fi testat și de câțiva membri ai comunității, întregind astfel impresiile pe care le vei citi mai jos. Iar cu cât informațiile sunt mai detaliate și mai variate, îți vei da seama mai ușor dacă Aqua Plus 8000 este potrivit și pentru tine.

Posesori a numeroase electrocasnice Philips, am avut în arsenalul de curățenie dedicat podelelor un aspirator de mare putere, cu fir (PowerCyclone 7), unul 2 în 1 și un mop cu abur. Deci am bază pentru comparații! Pe toate le-am folosit aproximativ 5-6 ani, dându-le când ne-am mutat într-un apartament mai mare familiei extinse, să își facă treaba cu ele. Un an și ceva mai târziu, continuă să funcționeze fără reclamații și fără reparații. Atunci noi am trecut la un aspirator robot, considerând că acoperă mai bine și mai rapid o suprafață extinsă, cu sau fără a fi acasă, putând să îl activăm de la distanță, din aplicația mobilă. Dar oricât de bun și de vrednic este Teddy, căci așa l-a botezat fiul meu cel mare, Alexandru, tot nu-l pun la treabă pentru sarcini mici, așa cum este curățenie de după fiecare masă. El stă în dormitor, noi mâncăm în living, trebuie să iasă de acolo, să treacă două holuri, să vireze de câteva ori… Iar de luat în brațe nu prea se pune problema, căci acolo stau mai tot timpul băieții. Deci ori vine singur, ori nu mai vine! În concluzie, nu prea vine! Și stă și se păstrează pentru curățenia săptămânală, la care se descurcă bine, să îi dea Dumnezeu și lui zile!

Observând că așa se cam întâmplă lucrurile în casa noastră, prin primăvară am început să mă uit cu jind, iar, după aspirator vertical cu care să mă duc repede pe unde văd praf, firimituri și alte resturi. Voiam să și spele, fiindcă nici măcar eu nu știu cu exactitate ce tot varsă făpturile de jos, dar cumva mai toate petele sunt lipicioase. În fine, părinții înțeleg exact ce zic! Știind că urmează să vină în teste și un dispozitiv de gen, de la Philips, am amânat momentul. A fost greu, vă spun, căci nu mai aveam răbdare și nici spate să șterg pe sub masă.

Primul aspect care mi-a plăcut la Aqua Plus este greutatea mai mică decât a precedentului model 2 în 1. Apoi ușurința cu care îl manevrezi. Flexibilitatea își arată roadele și când folosești funcția mop, deoarece capul de aspirare se ajustează automat față-spate, ”înghițind” întâi mizeria, apoi ștergând, pentru a lustrui și a înlătura microbii. Acolo unde lupta a fost grea, am dat pe AquaBoost, să pompeze mai multă apă pentru a scăpa de petele rezistente. Treabă bună pentru un mop care nu funcționează cu abur!

Aspiratorul fără fir seria 8000 Philips Aqua Plus are o autonomie declarată de 80 de minute. Doar că eu nu am o locuință în care curățarea podelelor să dureze atât de mult. Așa că sper să aibă norocul să îl testeze un membru din comunitate cu casă mare, mare și să ne zică dacă a ținut ori ba. Am citit însă despre el că este produsul din România cu cea mai mare durată de funcționare în mod Turbo, acela care asigură putere maximă de aspirare, fiind testat pe o suprafață de 125 mp. Deci șanse are, să i le dăm!

Dar să ne întoarcem la experiența mea și să vă spun ce am mai observat. Datorită capului de aspirare ce poate face o rotație totală, încape cam peste tot pe unde ai treabă cu el. Zic cam peste tot, căci fiecare casă e diferită și are cotloanele ei. Și LED-ul de pe perie este util. Nu pentru că am aspira noaptea, deși se întâmplă și asta fiind un model silențios, ci și pentru a vedea ce au uitat copiii că au băgat pe sub paturi și dulapuri. Aspiri și mai găsești și jucării rătăcite! Win-win!

Aqua Plus nu merge doar pe jos, ci și pe tavan, căci are accesorii speciale pentru a curăța colțurile încăperilor, chiar și draperiile. Și când terminăm pereții, îl putem duce și în mașină, căci și acolo zice la manual că se descurcă. Dar și pentru treaba asta avem nevoie de un membru al comunității.

Util de știut

Pe final, îți mai las câteva detalii tehnice:

  • Aspiratorul fără fir Philips Aqua Plus seria 8000 este disponibil în două variante: XC8347/01 și XC8349/01 (diferă numărul de accesorii, nu proprietățile tehnice)
  • Mopul are lavetă antibacteriană, funcționează și cu apă și cu detergent și înlătură până 99,9% din bacterii
  • Motor generație PowerCyclone 10
  • Baterie Li-Ion de 25 V
  • Timp de încărcare 4-5 ore
  • Capacitate de 0,6 litri
  • Sistem triplu de filtrare

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate