Home CASA Soluții smart de umbrire de interior. Jaluzele, perdele și draperii acționate automat

Soluții smart de umbrire de interior. Jaluzele, perdele și draperii acționate automat

Să creezi o ambianță relaxantă este o artă. În teorie, pare ușor: aprinzi câteva lumânări parfumate, tragi draperiile, pornești muzica și te afunzi printre perne pufoase și pături moi. În realitate, este vorba despre planificare și atenție la detalii, două concepte ce definesc organizarea pe toate palierele sale. Căci indiferent de proces, el trebuie gândit pas cu pas.

Starea de bine pe care o obținem într-un mediu armonios nu vine instant dacă nu este pregătită. Iar această pregătire începe din stadiul de amenajare. Piesele de mobilier, elementele de decor, textilele și sistemele casei trebuie gândite și alese astfel încât rezultatul final să satisfacă dorințele și nevoile de locuire. Cum spuneam, planificate!

Lumina joacă un rol important în orice casă: mică, mare, a noastră sau închiriată. De altfel, modul în care ea intră în încăperi poate îmbunătăți sau bloca fluxul respectivului spațiu. Iar în organizare, fluxul este esențial, pentru că ne permite să ne mișcăm cu ușurință printre lucruri. 

Ambianța și confort

Felul în care lumina intră prin ferestre și uși, ce scoate ea în evidență, în ce momente din zi soarele ne mângâie pe noi și casa, toate constituie ambianță. Alteori, ambianța înseamnă lumină difuză, caldă și draperii ce lasă în încăpere doar câteva din razele trimise de Lună. Și când vrem genul acesta de atmosferă, mai mult ca sigur suntem cuibăriți confortabil în pat sau în fotoliu și nu ne vine să ne dăm jos pentru nimic în lume pentru a ajusta jaluzelele, perdelele sau draperiile. Însă dacă am planificat momentele acestea din etapa de amenajare, este foarte posibil să avem un sistem automatizat pentru umbrirea de interior, controlat cu o telecomandă, din telefon sau chiar vocal, care să le regleze pe toate. Dacă nu, el se pot adăuga oricând, pentru a obține ambianța mult dorită.

Somfy, sistem de automatizare a perdelelor, draperiilor și jaluzelelor de interior

Blogul acesta este despre soluții diverse. În esență, toate de organizare, pentru că într-o formă sau alta, tot la acest subiect ajungem. Așa că în cazul Somfy, am să încep cu ce ne interesează pe mulți: prețul! 699 lei pentru un sistem automatizat pentru controlul perdelelor. Și nu este nevoie de lucrări electrice suplimentare.

Montarea implică instalarea unui motor electric și a unei șine speciale ce pot fi acționate din telefon, din telecomandă, din comutator de perete sau chiar vocal. Dacă vrem ca ele să fie închise sau deschise automat, în funcție de obiceiurile noastre zilnice, controlul smart al soluțiilor de umbrire de interior se realizează cu ajutorul unității de comanda TaHoma Switch, ce este controlată prin simpla apăsare a unui buton sau, de la distanță, din aplicaţia de mobil dedicată. Funcția My permite setarea poziției preferate între complet deschis și închis. În plus, motorizările sunt silențioase, nu doar ușor de operat, iar dimensiunea, culorile și tipul de montare se potrivesc în amenajări cât se poate de diverse. Mai mult decât atât, designul șinei și sistemul de fixare pe tavan reduc spațiile prin care lumina poate pătrunde, montarea putând fi realizată atât pe suprafețe drepte, cât și pe cele curbate.

De ce să îți montezi sisteme de umbrire automate?

Casa este un sanctuar în care merităm să ne relaxăm pe deplin și în care putem să ne bucură în tihnă de spațiul nostru intim. Cu ajutorul sistemelor de umbrire automate, lumina naturală poate fi filtrată la nivel optim atunci când ne pregătim de culcare, când trebuie să lucrăm ori să gătim.

Sistemele Somfy precum Movelite WireFree 35 RTS sunt wireless, cu baterie încorporată, deci nu încarcă spațiul cu alte cabluri nedorite. Oricât de pricepuți am fi în a le organiza, aspectul inestetic este greu de… cosmetizat. Datorită lor, perdelele și draperiile se mențin curate o perioadă mai îndelungată de timp pentru că nu mai sunt manevrate manual. Iar într-o casă mare, cu ferestre multe, activarea printr-o simplă atingere de buton scutește mult timp. Și știm deja că gestionarea eficientă a timpului ține tot de organizare.

Somfy închide și deschide ușor inclusiv țesăturile grele și de mari dimensiuni. Deci și mai puțin efort! Datorită funcției Touch Motion, mișcarea este terminată automat, iar jaluzelele, perdelele și draperiile sunt mereu perfect întinse. Ele se pot controla și în eventualitatea unei întreruperi a alimentarii cu energie electrică. Așa că efectul estetic este garantat în orice moment și context.

Siguranță și protecție

Da, sistemele automate de umbrire pentru interior creează ambianța necesară relaxării, dar ne și oferă o stare de siguranță și protecție, căci la lăsarea serii, ele închid automat perdelele și draperiile. Și când suntem plecați în vacanță ne ajută, căci prin intermediul aplicației, pot simula prezența noastră în casă. 

Somfy nu ne oferă doar nouă protecție, ci și plantelor și mobilierului ce pot avea de suferit în zilele cu soare puternic. Și ca să închei articolul într-o manieră circulară, și treaba aceasta ține tot de organizare.

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor.

Articole recomandate