Home CASA VIDEO: Decorarea mesei de Paște + organizarea ornamentelor

Figurine ceramice, flori, câteva tușe personale și un concept care poate fi adaptat cât ai zice… Paște! Am filmat alături de Diana Moldoveanu, designer și blogger de home & deco, un video cu idei de aranjare a mesei din care ne putem inspira an după an pentru a aduce primăvara și sărbătoarea în casă.

Putem începe cu alegerea paletei cromatice și să continuăm cu decorațiunile tematice: iepuri, găini, ouă… Toate împreună sau mai multe din aceeași categorie! Urmează texturile date de fața de masă, de naproane, de șervete și de șervețele, dar și de materialele din care sunt realizate ornamentele: lemn, ceramică, textil… Florile cred că sunt cel mai ușor de ales având în vedere cât de bogat este acest anotimp!

Dar iată propunerile Dianei și minunatul său blog, designtherapy.ro.

În aceeași notă sunt și aceste propuneri pastelate.

Dacă despre felul în care putem stoca și depozita ornamentele tematice de la un an la altul am povestit în video – și acele recomandări intră în secțiunea de organizare a casei – îți las mai jos și câteva ponturi ce au legătură cu timpul și cu banii.

Truc de organizare pe plan personal

Mersul prin magazine se poate solda cu cumpărături neplanificate, mai ales în perioada sărbătorilor, când decorațiunile ne fac cu ochiul parcă mai mult ca altă dată. Pentru a nu destabiliza bugetul, ar fi bine ca înainte să aruncăm o privire printre achizițiile anilor trecuți și apoi să stabilim ce mai avem de cumpărat.

Florile sunt singurele care nu se conservă de la un an la altul. Când am vreme, îmi place să fac propriile aranjamente florale. Este o activitate creativă ce îi încântă și pe copii. Deci ceva ce putem face împreună și de care să își amintească multă vreme. Pentru restul situațiilor există florăriile. Și avem câteva preferate! Floria.ro este una dintre ele și pentru că de ani de zile livrează la domiciliu. Iar timpul economisit înseamnă și o bună organizare pe plan personal. Au chiar și o secțiune pentru Paște.

Aranjament de Paște de la Floria

Într-un an am înlocuit florile cu un aranjament DIY (do it yourself). Am făcut și un atelier creativ pe tema aceasta!

Din categoria DIY, pentru Paște am făcut și un joc pentru copii…

O mască iepuraș…

Un ornament dintr-o șosetă…

Un semn de carte iepuraș…

Dar să încheiem acest articol în nota începută: cu un video cu alte idei de amenajare a mesei de Paște!

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate