Home SUSTENABILITATE + DIY 10 lucruri simple pe care le poți face pentru sănătatea ta

10 lucruri simple pe care le poți face pentru sănătatea ta

by IdeiOrganizare

Vegis.ro, lider de piață în comercializarea produselor organice și naturale, a împlinit 10 ani de activitate pe care i-a marcat cu un decalog. Misiunea sa declarată este să sprijine oamenii în menținerea unui stil de viață sănătos prin oferirea de produse bio, naturale și de suplimente nutritive, ceea ce ni s-a părut și nouă ce se întâmplă prin cele 10 recomandări, pe care l-am preluat aproape integral și le-am completat în spiritul blogului.

Deoarece planificarea este esențială în orice proces de organizare, am pus și câteva surse utile pentru a duce demersul mai departe.

Decalogul vieții sănătoase

  1. Mănâncă diversificat, echilibrat, curat! Alimentele organice sunt mai bogate nutritiv și au un conținut ridicat de antioxidanți cu rol în protecția cardiovasculară. Dacă întâmpini dificultăți în acest sens, apelează la sfaturile unui nutriționist. În baza analizelor de sănătate și a stilului de viața, ne poate face recomandări ca noi să nu mai bâjbâim prin ceață.
  2. Alege alimente ce reduc colesterolul. Cel mai simplu mod este să incluzi la micul dejun cereale integrale: ovăz, orz.
  3. Consumă grăsimi sănătoase: monosaturate și polinesaturate. Învață să te uiți după ele pe etichetă.
  4. Evită substanțele chimice din alimente. Tot pe etichetă sunt trecute.
  5. Redu cantitatea de zahăr adăugat. Ți-o recomandăm pe Daniela Niculi, food blogger, care are și un grup pe Facebook despre gătit fără zahăr adăugat.
  6. Când poți, alege alimente din surse sustenabile. Agricultura organică aduce beneficii mediului înconjurător.
  7. Alege produse de îngrijirea pielii și în funcție de amprenta de carbon rezultată din producția lor (scrie pe ambalaj). Respectuos față de mediu este să alegem și produse cu ambalaje din materiale reciclate. L’Oreal a demarat o campanie amplă în acest sens. În magazinele lor, dar și în Sephora sau Kaufland putem duce ambalajele produselor cosmetice și de îngrijire corporală, la centrele de colectare.
  8. Asigură-te că dormi suficient. Se vede pe față, la propriu! Somnul produce colagen și contribuie la menținerea stării de bine și de echilibru. Ușor de zis, greu de făcut când ești prins în vâltoarea marilor orașe, în indicatori și target-uri. Totuși, decuplarea de la activitățile profesionale cu minim 3 ore înainte de ora de culcare, ne dă timp să descărcăm agitația acumulată peste zi. Un podcast bun, precum Mind Arhitect, ajută gândurile să se elibereze și să ia o formă constructivă. Așa spun și colegii de la OrDeLi.
  9. Oferă-ți zilnic cel puțin 10 minute pentru relaxare. Contribuie la reducerea stresului, la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea somnului și chiar a dificultăților digestive. În Spotify poți alcătui playlist-uri pentru orice stare de spirit. Sau le cauți pe cele deja existente în acord cu starea avută.
  10. Fă mișcare! Sportul este asociat cu un sistem imunitar puternic și reduce riscul de osteoporoză. Un stil activ înseamnă o viață mai bună și mai lungă. Online sunt tot mai multe grupuri de suport ce te ajută să ai motivația necesară pentru a te antrena. Caută-l pe cel potrivit pentru tine!

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate