Home CASA Alegeri sustenabile pentru casa ta

Super grupul cu idei de organizare este pro sustenabilitate și încearcă să pună surplusul to good use. Dar înainte de a genera noi acumulări, haideți să ne gândim ce alegeri putem face pentru a fi mai în acord cu mediul.

Recipiente din sticlă

Sfântul vas de Jena (se citește ”iena”) vă sună cunoscut? Toate mamele noastre cred că l-au avut și e posibil să îl aibă încă. Pe același! Fiindcă este durabil și merge și la cuptor fiind realizat din sticlă termorezistentă. Alături de el sunt caserolele în care putem păstra mâncarea. Uite o serie de recomandări de la kitchenshop.ro, un site de profil.

Ustensile de bucătărie din lemn sau inox

Sunt practice, au viață lungă și sunt ușor de întreținut. Spune drept, așa-i că primul polonic din inox nu se uită niciodată? Căci nu prea renunți la el! Chiar și ustensilele din lemn care se pătează de la sosuri sau se ard pe la vârfuri când amestecăm în mâncare sunt greu de dat, căci au farmecul lor!

Paie reutilizabile

Au la IKEA din inox, din bambus și din hârtie. Prețurile lor variază între 12,90 lei și 24,90 lei per set. A scris Diana un articol despre toate aceste tipuri și cum pot fi ele organizate cu ușurință. Deci Pa!Pa! paie din plastic!

Sursă foto: IKEA

Sacoșe din pânză

La hypermarket hai să încercăm să mergem cu sacoșe de acasă. Sunt atâtea modele care arată chiar fancy și pot înlocui geanta de zi cu zi. Așa cum sunt cele de la Atelierul de Pânză, de pildă. Pentru a le păstra bine organizate, le rulăm și punem pe toate într-un singur coș.

Photo by He’s Her Lobster on Unsplash

Pungi reutilizabile

Am uitat sacoșa fancy, măcar cumpărăm una reutilizabilă. Se vând la casele de marcat din orice supermarket. La sfârșit de săptămână duce mai multe în portbagajul mașinii, să nu ne mai trezim fără la următoarea aprovizionare. Se împachetează ușor, precum o batistă.

Pungile din hârtie / hârtie cartonată

Sunt practice pentru cumpărături light, căci nu prea țin lucruri grele. Se reciclează și foarte ușor.

Pungi biodegradabile

Pe lângă cele în care punem legumele și fructele în magazin, există variante și pentru făcut gheață, dar și pentru congelator. Am găsit recent în Kaufland.

Buy local

Hai să cumpărăm mai mult de la business-uri locale, din proximitate, să îi susținem pe cei care face ceva bun, bine, diferit. De la brutăria din colț, până la ingredientele pentru prepararea mâncării.

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate