Home CASA VIDEO: Depozitare creativă cu noua gamă BYGGLEK, de la IKEA și LEGO

IKEA și LEGO Group lansează BYGGLEK, o gamă de cutii de depozitare cu șanțurile specifice LEGO și un set de piese de construit ce au ca scop încurajarea jocului în cadrul procesului de stocare a lucrurilor din casă. Colecția BYGGLEK va fi disponibilă în magazinele IKEA din 1 octombrie.

Cele două branduri își propun să transforme locuința și lumea, creând o experiență practică și distractivă pentru copii și adulți. Studiile lor au arătat că atunci când aranjăm și reorganizăm spațiul celor mici în timp ce ei se joacă, le întrerupem activitatea și posibilitatea de exprimare și dezvoltare a creativității. Cutiile BYGGLEK au șanțuri LEGO în partea de sus și în față ce le permit copiilor să integreze propriile construcții. Ei își pot depozita creațiile în interior sau le pot expune cu mândrie pe capac.

Sursă foto: IKEA

Conform IKEA Play Report, joaca este cea mai intuitivă și cea mai de impact modalitate prin care copiii pot învăța și se pot dezvolta. Cu toate acestea, uneori copiii și adulții pot avea păreri diferite când vine vorba de momentele de joacă de acasă. Sunt situații în care adulții simt nevoia de structură și organizare, însă copiii pot vedea altfel lucrurile, ca pe un mediu stimulativ și creativ în care își doresc, în mod natural, să se joace, să facă o pauză și să o ia de la capăt.

Sursă foto: IKEA
Sursă foto: IKEA

Gama BYGGLEK este formată din 4 produse diferite: un set de 3 cutii mici, două seturi de cutii mai mari și un set de cărămizi LEGO. BYGGLEK poate fi folosit cu orice element LEGO existent și viitor.

Sursă foto: IKEA

„La IKEA credem întotdeauna în puterea jocului. Jocul ne permite să explorăm, să experimentăm, să visăm și să descoperim. Acolo unde adulții văd de multe ori dezordine, copiii văd un mediu creativ stimulant. Iar BYGGLEK vine să anuleze aceste diferențe din felurile de a privi lucrurile, pentru a asigura un mediu de joacă mai creativ în casele din întreaga lume. În plus, colecția BYGGLEK se potrivește perfect și cu alte produse IKEA, astfel încât creația copiilor dumneavoastră poate deveni o piesă decorativă unică pentru locuință.”

Andreas Fredriksson, designer IKEA Suedia

Vorbind despre produs ca soluție creativă, designerul LEGO Group a declarat:

„BYGGLEK este mai mult decât o cutie. Este, în același timp, un spațiu de depozitare, cât și unul de joacă. BYGGLEK oferă familiilor o gamă de produse care ajută la crearea de spațiu pentru joaca de zi cu zi – prin alimentarea creativității, făcând posibilă joaca împreună. Oferă posibilitatea de a te juca, de a prezenta cele mai cool creații și de a te întoarce pentru a reasambla, a modifica, a recrea sau pentru a o lua de la capăt. BYGGLEK este despre posibilități infinite, la fel cum este și sistemul LEGO de joc.”

Rasmus Buch Løgstrup, designer LEGO Group

>>> Citești și Cum poți învăța un copil să fie organizat încă de mic <<<

Am făcut un video cu faimosul Emmet și totul este supeeer 😀

În IKEA Play Report, IKEA a întrebat copiii ce își doresc, iar 47% dintre ei au spus că ar vrea mai mult timp de joacă cu părinții. În același timp, 90% dintre părinții intervievați consideră că jocul este important și esențial pentru bunăstare și fericire. În LEGO Play Well Study 2020, părinții recunosc că este important să își lase copiii să se joace, dar și modul în care aceștia se joacă. 8 din 10 sunt de acord cu faptul că dezordinea din timpul jocului îi fac pe copii să se simtă liberi și îi ajută să-și dezvolte creativitatea (85%). Cu toate acestea, 1 din 2 părinți sunt îngrijorați de dezordinea produsă de copii când se joacă și au instinctul de a face ordine în spațiul respectiv chiar în timpul jocului (51%). 9 copii din 10 confirmă această realitate, spunând că părinții le sugerează să facă ordine în timpul în care ei încă se mai joacă (90%).

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate