Home CASA Artizanat tradițional. IKEA a lansat colecția LOKALT

Artizanat tradițional. IKEA a lansat colecția LOKALT

by IdeiOrganizare

IKEA a lansat colecția LOKALT, compusă din produse textile și ceramice, lucrate manual de meșteșugari locali din Amman, Delhi și Bangkok. Creațiile lor, deși contemporane, evocă tradițiile locurilor din care artizanii provin. LOKALT va ajunge în magazinele din România la jumătatea lunii iunie.

Colaborarea dintre antreprenori sociali din India, Iordania și Thailanda și liderul creativ IKEA, Maria O’Brian, are drept scop crearea de noi locuri de muncă, susținerea incluziunii și oferirea de șanse egale în mediile defavorizate.

„LOKALT este o colecție care abordează într-o manieră modernă, plină de expresivitate, artizanatul tradițional. Colecția este plină de detalii inedite care transmit povestea locurilor din care sunt fabricate produsele. Obiectele realizate din ceramică reprezintă un omagiu adus ritualurilor thailandeze de a servi masa, țesăturile reflectă frânturi din viața de zi cu zi din Amman, iar fețele de pernă și covoarele prezintă o grafică stilizată, inspirată din tradiția indiană.”

Maria O’Brian, Creative Leader, IKEA Range & Supply
Sursă foto: IKEA

Retailerul suedez dezvoltă produse alături de meșteșugari locali încă din anul 2013. Inițiativa IKEA Antreprenori Sociali își propune oferirea unei vieți mai bune prin oportunități de muncă pe termen lung și a unui trai decent pentru comunitățile vulnerabile din cadrul parteneriatelor de afaceri.

În comunitatea cu idei de organizare, IKEA este brand de referință. Soluțiile de depozitare multiple l-au făcut accesibil pentru mulți dintre noi.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate