Home CASA BAGAJUL DE VACANȚĂ: Organizarea hainelor + testare aparat de călcat vertical cu aburi Philips STH 7060/80

BAGAJUL DE VACANȚĂ: Organizarea hainelor + testare aparat de călcat vertical cu aburi Philips STH 7060/80

Gata, ți-ai ales destinația de vacanță? Ai găsit cazare? Ai calculat ruta? Dacă răspunsul este ”Da”, înseamnă că singurul lucru pe care-l mai ai de făcut, la momentul potrivit, este să pregătești bagajul în acord cu vremea și cu activitățile programate. 

Vorbim în continuare despre haine, organizatoare, dar și despre un aparat de călcat vertical cu aburi, de la Philips Seria 7000, util pentru a netezi rapid cutele de pe țesături și acasă și în concediu. Căci tare neplăcut este să descoperi că bluza pe care voiai să o porți fix azi este șifonată și tu trebuie să pleci în doar câteva minute. Tadam, intră în scenă soluția rapidă! Sau pe numele său de produs: STH 7060/80!

Dar să le luăm pe rând!

Soluții eficiente de împachetat hainele ce vor maximiza spațiul din geamantan:

 • Înainte de a depozita orice, studiem compartimentele valizei. Multe au plasă pentru cămăși sau pentru haine de ocazie, dar și buzunare pentru încălțăminte ori pentru indispensabili și produse de îngrijire personală. Dacă acestea există, nu mai sunt necesare alte organizatoare. Sau nu la fel de multe.
 • Spațiu de depozitare suplimentar avem și în interiorul pantofilor, dar și în gulerul cămășii, unde putem așeza rulate curelele și eșarfele.
 • În ceea ce privește hainele, este mai practic să facem pachete (vezi Regula Jumătăților) decât să depozităm în stive. Încap mai multe, sunt mai ușor de scos din valiză și sunt mai rapid de identificat. În plus, piesele vestimentare împăturite sub formă de pachete se șifonează mai puțin decât cele stivuite, căci se creează o presiune mai mică între ele. Știai asta?
 • Îmbrăcămintea realizată din țesături ce nu se șifonează ușor spre deloc – precum blugii, tricotajele sau lycra – poate fi rulată. Încape considerabil mai mult decât dacă am face stive ori am împături sub formă de pachete.
 • Husele și cuburile de depozitare sunt utile în valize dacă le folosim pentru a forma categorii. Altfel scormonim prin toate de fiecare dată când căutăm ceva în bagaj. Deci, ceea ce ar fi putut constitui un element de îmbunătățire a fluxului valizei devine o adevărată piedică.
 • Pentru a crea spațiu pentru suveniruri și cadouri, la întoarcere, putem schimba metoda de împachetare. De pildă, tot ce s-a murdărit, poate fi rulat bine, bine, indiferent de țesătura din care este realizat. Oricum merge la mașina de spălat! Câștigăm spațiu și dacă purtăm hainele și încălțările voluminoase și le lăsăm în valiză pe cele fluide. 
 • În aceeași notă, recipientele travel size sunt o varianta grozavă de economisit spațiu și de redus greutatea bagajului. Dacă pleci cu mașina în vacanță, borcanele cu creme și sticlele de șampon s-ar putea să nu te deranjeze prea tare, dar când zbori cu avionul și ai și escale, valiza de mână se trage mai greu. Așa că mutarea unor cantități mai mici ar putea fi ceva ce merită încercat!
 • Pentru a evita scurgeri nedorite din cauza presiunii din timpul zborului sau a presării din portbagaj, punem pasta de dinți și periuța în pungă cu fermoar sau într-un portfard. La fel facem și cu restul produselor de îngrijire personală, care ar putea curge prin valiză, pătând lucrurile din jur.

Plecăm cu mașina. Luăm mai mult bagaj decât atunci când zburăm?

În principiu nu! Activitățile sunt aceleași, clima de asemenea. Este neplăcut și incomod să golești portbagajul în căutarea de obiecte puse acolo aleatoriu doar pentru că era loc. Putem în schimb să luăm câteva lucruri utile care știm că lipsesc  la destinație și ne-ar plăcea să le avem:

 • Un aparat vertical de călcat, dacă nu stăm la hotel și știm că gazda nu îl pune la dispoziție. Toți împachetăm câteva ținute elegante pentru seri de răsfăț. Un astfel de aparat nu ocupă mult loc și nici nu este greu. Îți povestesc mai jos mai multe.
 • Soluție de scos pete de tip roll-on sau creion. Sunt mici și eficiente și salvează haine care nespălate la timp ar putea fi irecuperabile la întoarcerea din vacanță.
 • Echipament sportiv. Doar dacă practic un sport și echipamentul disponibil la închiriere este sub standardul personal de performanță. Altfel, o bicicletă sau un caiac să dăm o tură găsim și la mare și la munte. 

Testare aparat vertical de călcat cu aburi Philips STH 7060/80

Înainte de orice trebuie să îți spun că un aparat vertical cu aburi nu înlocuiește fierul sau stația de călcat. El este util pentru a netezi cute apărute din cauza depozitării ineficiente în dulap sau în valiză ori a condițiilor improprii de transport. Cum se întâmplă când plecăm în vacanță!

Philips Seria 7000 (model STH 7060/80) este o soluție comodă, rapidă și eficientă, ce reîmprospătează hainele, înlăturând mirosurile neplăcute și distruge până la 99.9% din bacterii, dacă este folosite pentru cel puțin un minut. Iar în era în care trăim, când suntem mult mai atenți la curățenia suprafețelor și a lucrurilor, acest aspect este de-a dreptul binevenit!

Se încălzește în circa 30 de secunde și are două recipiente de apă, unul de 100 ml și altul de 200 ml, ce pot fi folosite împreună sau individual, în funcție de cât de mult avem de netezit. Capătul reglabil și flexibil îl face ușor de manevrat și atunci când haina este agățată pe umeraș și când este întinsă pe pat. Iar jetul de abur constant înlătură rapid cutele! Mai mult, el încorporează tehnologia OptimalTEMP ce garantează 0 arsuri pe orice tip material. O bucurie și pentru doamne și pentru domni!

Mi-a mai plăcut vârful ascuțit ce îți permite să calci mai bine gulerele cămășilor și sub ele, dar și manșetele răsucite și în jurul nasturilor ascunși. Puncte dificile cunoscute de toți!

Pont:

Aparatul vertical de călcat cu aburi este foarte practic pentru netezirea textilelor casei, precum perdele, draperii sau huse de scaune și canapele.

Husa de transport este foarte practică în călătorii, dar și când e pus la păstrare, căci nu mai colectează praf, este mai compactă decât cutia și protejează în caz că îl trântim.

Testare în comunitate

Impresiile mele vor fi întregite de cei 30 de membri ai comunității cu idei de organizare ce vor testa în perioada următoarea cele două variante ale aparatului vertical cu aburi Philips Seria 7000:

Modele sunt identice din punct de vedere al specificațiilor și funcționalității, diferă doar culoarea, primul fiind mov cu accente argintii, iar al doilea negru cu detalii aurii.

Un produs similar testat împreună cu comunitatea este aparatul vertical de călcat Philips Seria 8000, despre care poți citi mai multe aici.

Important și interesant:

Dacă îți organizezi bine valiza și depozitezi hainele, accesoriile și pantofii în conformitate cu activitățile de vacanță, nu vei mai avea nevoie să o desfaci în totalitate. Te vei descurca foarte ușor păstrând totul în interior. Este și foarte practic când stăm doar câteva zile în fiecare destinație!

Vacanța, un exercițiu de minimalism

Concediul este un bun moment să vedem cum ne e viața având o garderobă capsulă (piese vestimentare puține din care rezultă o multitudine de ținute). Dacă în vacanță ne descurcăm foarte bine cu o singură valiză, poate că ne va fi mult mai ușor să începem un proces de reorganizare a dressing-ului la întoarcerea acasă. De ce? Pentru că am văzut deja că se poate!

Sper că informațiile de mai sus v-au fost de folos, ajutându-vă să luați o decizie de achiziție la momentul potrivit!

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate