Home SUSTENABILITATE + DIY Colectare selectivă a deșeurilor în Promenada Mall

Colectare selectivă a deșeurilor în Promenada Mall

by IdeiOrganizare

Începând din noiembrie, Promenada Mall derulează prima sa inițiativă de colectare selectivă și administrare a deșeurilor la sursă. O inițiativă cu efect atât în centrul comercial, cât și în comunitate.

În prima etapă a proiectului s-au instalat recipiente compartimentate după tipul deșeului: hârtie și carton, plastic și metal, deșeu menajer. Prin realizarea procesului de colectare selectivă, clienții centrului vor putea contribui la reducerea consumului de energie, la reducerea poluării, la păstrarea unui mediu curat și la reducerea cantităților de deșeuri depozitate, acțiuni cu efecte pozitive vizibile și imediate asupra orașului și naturii.

În următoarea fază, în zona de food court a mall-ului se va implementa un sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeului menajer și reducerea plasticului. Bazată pe regula celor 4R: Refolosește, Redu, Reciclează, Repetă!,  inițiativa va fi un exemplu de economie circulară și un mod eficient de a proteja mediul prin reducerea plasticului din zona de food court și colectarea selectivă a deșeului alimentar.

„Natura unui MULȚUMESC!” este o campanie de conștientizare și educare adresată atât clienților, cât și reprezentanților din centrul comercial, și încurajează comportamentul responsabil față de mediul înconjurător. În calitate de promotor al inițiativelor pentru protecția mediului, Promenada Mall își propune educarea publicului pentru un stil de viață prietenos cu natura, punând la dispoziție cadrul optim pentru colectarea diferențiată a deșeurilor.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

#ResponsiblyTogether

Articole recomandate