Home CASA Comunitatea #IdeiOrganizareRecomanda: Cum calci mai ușor rufele + VIDEO testare stație Philips PerfectCare Seria 9000

Comunitatea #IdeiOrganizareRecomanda: Cum calci mai ușor rufele + VIDEO testare stație Philips PerfectCare Seria 9000

Pentru mine, călcatul nu este chiar cea mai plăcută activitate. Este probabil ultima pe lista îndeletnicirilor gospodărești ce trebuie făcute cu regularitate. Sunt haine care ajung direct la curățătorie: rochii de ocazie, paltoane, costume… Dar îmbrăcămintea de zi cu zi rămâne în sarcina mea să arate prezentabil. Și nu-i chiar puțină într-o familie de 4.

De-a lungul anilor am testat tot felul de metode pentru a reduce cantitatea de haine de călcat. Sau, dacă nu sunt mai puțin, măcar să nu aibă cute persistente, să se netezească ușor.

Împăturesc toată îmbrăcămintea înainte de a o pune în cuvă, o scutur bine înainte de a o întinde pe suport, la soare, usuc pe umerașe… Pe urmă sunt detergenții, balsamurile și spray-urile pe care le-am testat în nenumărate rânduri, în diferite combinații. Progrese sunt, dar activitatea tot nu a devenit cu mult mai neobositoare și mai puțin frustrantă.

Ca să nu mă simt singură și să prind elan, am făcut un sondaj în grupul cu idei de organizare și pe contul de Instagram, să văd părerea generală cu privire la călcat.

La întrebarea ”Îți place să calci rufele?”, 31% au spus Da, iar 69% Nu.

Instastories

OK, deci sunt în tabăra majoritară, ceea ce îmi confirmă că treaba asta e chiar greu de făcut!

De pe grup am extras câteva răspunsuri utile, dar și amuzante primite cu privire la tacticile personale de eficientizare și ușurare a procesului de călcare:

  • Netflix și serial, ăsta era secretul, dar nu pot spune că îmi displace așa mult. Noroc cu work from home că s-a împuținat treaba.
  • Eu încep de la uscat rufele. Cele care trebuie călcate sunt mereu scuturate bine și uscate pe umeraș. Încerc pe cât posibil să calc cu fierul vertical, parcă merge mai repede la mine.
  • Urăsc să calc, așa că am externalizat procesul la soacra-mea :))
  • Eu le usuc pe umerașe. Mare parte nici nu mai trebuie călcate. Ce trebuie, Netflix și stație de calcat. Și pentru ce trebuie îndreptat rapid (că tot îmi schimb locul de muncă din nou), pun în baie rapid un umeraș și am un fier vertical. Pentru ce nu poate fi îndreptat ușor, spray de călcat.
  • Stația de călcat face diferența fata de fierul de calcat clasic. Eu ascult muzică sau pornesc un clip mai lung pe YouTube în timp ce calc.
  • Eu ador să calc! 🙂
  • Secretul e să ai muzică bună, o masă de călcat bună și o stație de călcat și mai bună.
  • Sfatul meu (și am învățat de la mama mea Alexandrina) este să scoți rufele cât mai repede din mașina de spălat, să nu apuce să se mototolească, le scuturi bine și apoi le pui la uscat pe umerașe. Eu așa fac cu toate hainele, în afara de cele mici, șosete, lenjerie etc., pe care le bag la dryer (sau pe uscător/afară pe sarmă).

Toate răspunsurile primite în comunitate le găsești AICI. Dacă ai recomandări de făcut, secțiunea de comentarii te așteaptă.

Testare de produs: Philips PerfectCare Seria 9000

Acum hai să vedem împreună un video pe care l-am realizat în timp ce testam cea mai nouă stație de călcat Philips PerfectCare Seria 9000. Camera încorporată în talpa sa și inteligența artificială recunosc pe loc tipul țesăturii, ajustând automat temperatura și aburul. Ce înseamnă asta de fapt? Că nu mai ardem nici o haină. Iar dacă se întâmplă să uităm talpa peste – că a țipat un copil, că s-a împiedicat alt copil, că a fugit pisica etc. – stația se oprește singură eliminând riscul de accidente casnice. Pentru o familie cu 2 copii mici, cum este a noastră, acest aspect este muzică pentru urechi. 🙂

Cel mai mult mi-a plăcut să calc fusta aceea mototolită. Sincer! Pentru că odată ce am văzut cât de ușor merge, m-a cuprins elanul. Mai greu a fost să o rotesc pe masă, să trec prin toate pliurile. Înainte era cu sudoare de la cap la coadă. Și cămășile le-am netezit mai ușor, cu abur, mult abur, care nu e la fel de înăbușitor ca la fierul de călcat.   

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate