Home BIROU Descarcă gratuit: Calendar Excel 2023

Anul acesta mi-am propus să am o viziune mai clară asupra programului de lucru, a vacanțelor copiilor, a zilelor de naștere și aniversărilor, a vizitelor la doctor și a tot ce mai compune existența noastră. Folosesc calendarul de pe telefon, care îmi amintește periodic aspectele imediate, dar am simțit nevoia să alcătuiesc un calendar în Excel în care să văd toate cele 12 luni, să pot planifica evenimente care nu sunt doar în săptămâna în curs sau în luna curentă.

Acest calendar mă va ajuta să evaluez mai bine modul în care am folosit timpul nostru, dar și resursele implicate. Iar, ca antreprenor, am nevoie să văd rapid, în orice moment, când am ”ferestre”, pentru a decide dacă pot să mă implic sau nu în anumite proiecte. Uneori lucrez pe mai multe planuri și când vine o propunere nouă, le mai suprapun și mă trezesc la propriu cu noaptea în cap pentru a reuși să mă încadrez în deadline-uri. Am anduranță, dar parcă îmi doresc să trăiesc mai hygge anul acesta (un subiect despre care vei putea citi din nou în viitorul număr al revistei OrDeLi).

Dar poate cel mai atrăgător element în mintea mea când m-am apucat să îl compun a fost că pot vedea dintr-o privire toate zilele libere oficiale și toate weekend-urile, pentru a câștiga zile de vacanță împreună cu familia mea. De exemplu, în iunie, sunt libere zilele de 1, 5 și 6, iar 3 și 4 pică sâmbăta și duminica. O permisiune de învoire pe 2 și iată cum se adună 6 zile tocmai bune pentru o mini-vacanță când încă avioanele nu-s pline și destinațiile nu sunt surpraaglomerate (având un copil care nu face față ușor aglomerației, este o soluție salvatoare). Pentru cei care au angajator, poate fi doar o zi de concediu în acest interval. Iar în august, doar 4 zile, între 12 și 20, căci 15 este liber de la stat, iar copiii sunt deja în vacanță.

Calendarului îi pot fi adăugate coloane care să marcheze aspecte particulare vieții fiecăruia, ce se întind pe perioade mai lungi și se suprapun și cu aniversări sau cu alte evenimente importante. Eu am pus ce avem cei mai mulți de urmărit: concedii, vacanțe, zile de naștere, vizite la medic, revizii la mașină, rate, facturi…

Sper să îți fie de folos, așa cum sper să îmi fie și mie! 🙂


Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate