Home BIROU VIDEO: Casă, dulce școală! Sfaturi de organizare pentru spațiul de studiu

Cât aș fi vrut să știu cum să învăț mai ușor și mai rapid când eram în școală! Aș fi avut mai mult timp să îmi rafinez hobby-urile, daruri de preț în viața de adult. De când am descoperit productivitatea, parte a organizării pe plan personal, am început să privesc altfel subiectul și să planific pentru copiii mei nu doar timpul, ci și spațiul dedicat activităților educative.

Din copilărie și până în când ajungem tineri adulți suntem într-un proces continuu de învățare la școală, gimnaziu, colegiu, universitate. Fiecare etapă cu solicitările ei. Dar am identificat o serie de trucuri de eficiență.

Înveți mai bine dacă:

  • Pe birou sunt doar elemente asociate unei singure materii
  • Încăperea este proaspăt aerisită
  • Spațiul este corect iluminat
  • În jur nu sunt factori perturbatori (televizor, radio, elemente cromatice și de decor stridente etc.)
  • Ai un ceas la vedere și planifici intervalele orare clare pentru fiecare modul de studiu
  • Împarți proiectul în proiecte mai mici
  • Prioritizezi (ce este important, ce este urgent, ce știu să fac ușor și rapid etc.)
  • Împarți timpul și stabilești deadline-uri
  • Faci pauze periodic în care mănânci, te odihnești, te relaxezi

În esență, un birou organizat va avea pe el doar ce este necesar activității curente. Nimic mai mult! Iar el se va afla într-un spațiu potrivit felului meu de a învăța (ex. o cameră cu multă lumină naturală sau poate una liniștită, cu lumină caldă). Restul elementelor asociate actului educativ – biblioteca, zona cu gadget-uri, sertarul cu papetărie etc. – se află în apropiere și am acces la ele oricând procesul de învățare cere asta. 

În clipul pe care l-am filmat la invitația Cetelem am inclus mai multe idei de amenajare și organizare a spațiului de studiu. Poate ți se vor potrivi și ție. Măcar o parte!

Urmărește și canalul de Youtube: https://www.youtube.com/c/dianamihailaro

Poate ți-ar mai plăcea să citești și articolul Casă, dulce birou! Soluții de organizare pentru spațiul de lucru. Conține și un video.


Promoție Cetelem

Banca Cetelem are în derulare, până pe 31 octombrie 2020, o promoție la creditul de nevoi personale: dobândă promoțională de la 8,49%, rate fixe, 0 comisioane. Oferta este valabilă exclusiv la telefon: 021 305 12 30. Toate detaliile sunt pe www.cetelem.ro.


Mai multe articole referitoare la organizarea obiectelor și spațiilor celor mici găsești în secțiunea dedicată.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate