Home CASA Minimalism. Da, chiar și într-o casă mare

Minimalism. Da, chiar și într-o casă mare

Less is more, sigur ați auzit de multe ori acest lucru. Și anul acesta pare mai adevărat decât oricând. Am descoperit o amenajare minimalistă, într-un apartament de-a dreptul uriaș, ce ilustrează perfect acest concept. Când am văzut prima dată imaginile am fost convinsă că sunt niște randări. Dar nu, chiar se poate! Se poate organizat, simplu, minimalist.

Liniile simple, mobilierul aproape auster, materialele naturale și tonurile neutre domină cele trei camere, dar și spațiile conexe. Bucătăria este singurul accent de culoare, dar și acesta este unul liniștitor: bleu, pastel. Chiar și în minimalism există însă accente sofisticate. Iar în acest caz, accentul este lampa-pălărie, atât de iubită în ultima perioadă de designeri. Vertigo, căci așa se numește, a fost creată de echipa studioului Constance Guisset, și este spectaculoasă datorită felului în care se revarsă lumina printre firele lămpii.

Sigur, amenajarea vine din patria hygge – nordul Europei – unde curentul minimalist se împletește armonios de câțiva ani cu ideea de confort. Dar cred că există din ce în ce mai multă deschidere și la noi către astfel de amenajări, unde domină liniile simple, culorile și materialele naturale, iar accentul cade, cum ziceam, pe less.

Imaginile chiar fac cât o mie de cuvinte, așa că vă las aici un mic teaser și vă invit să vedeți și restul apartamentului aici.


Sursă foto: Alvhem.se 
Sursă foto: Alvhem.se 
Sursă foto: Alvhem.se 
Sursă foto: Alvhem.se 

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate