Home CASA Organizarea decorațiunilor de Crăciun. Galerie foto

Gata! E ianuarie, vremea când bradul de Crăciun își cam face planuri să plece. El se duce, dar ornamentele rămân, așa că o bună organizare a lor acum va face ușoară împodobirea pomului iarna viitoare. Mulți dintre noi nu mai ținem ambalajele în care au venit decorațiunile. O decizie bună în termeni de spațiu economisit, o decizie nu tocmai inspirată având în vedere că ornamentele ceramice și instalațiile se pot deteriora ușor de la un an la altul.

Planificarea este una dintre cheile organizării, deci nu punem nimic de-a valma gândindu-ne că avem destul timp la dispoziție să depozităm mai bine altă dată. Practica a demonstrat că tot ce am aruncat într-o cutie, acolo și așa rămâne! Aceste vorbe de duh fiind scrise, să trecem la practică.

Ne organizăm, dar și reutilizăm

Dacă n-am păstrat ambalajele originale ale globurilor și instalațiilor, ne descurcăm cu ce avem prin casă. Cutiile de carton de la pantofi ori colete aduse de curieri sunt practice pentru beteală și ornamente din lemn, plastic, fetru sau polistiren. Și cofrajele cu ouă pot substitui cutiile globurilor din sticlă. Pe cele mai sensibile le protejăm punându-le în pahare din carton ori din plastic, pe care le putem sigila în cutii cu capac.  

Depozităm și în funcție de cromatică sau de tematică. Un truc pentru identificarea rapidă a ornamentelor.

Și sticlele de la apă și de la suc sunt practice dacă vrem să punem la păstrare șiraguri din mărgele.

Pe sticle putem răsuci și beteală, ce se poate păstra și pe rolele rămase de la hârtia de bucătărie.

Globurile mici își găsesc locul și în suporturile pentru gheață înlocuinte de o funcție inclusă acum în dotarea standard a multor frigidere.

Instalația de pom nu se încurcă dacă o răsucim pe un umeraș de haine ori pe o bucată de carton. Putem folosi și pungi cu fermoar, dar doar dacă punem câte una în fiecare pungă.

Decorațiunile de Crăciun înmagazinează amintiri, așa că ele trebuie puse la păstrare cu grija cuvenită.

Ciorapii pentru șemineu pot fi și ei ambalaje peste an pentru beteală și pentru decorațiuni ceramice. În interior putem păstra naproanele, fețe de masă ori șervete cu tematică de iarnă. Sau ce crezi tu că ar sta bine acolo, învelit!

Practice sunt și organizatoarele pentru șosete, dresuri și indispensabili. Cele tabelare ori cu aspect de fagure protejează globurile rămase fără ambalaj. Iar un strat de folie alimentară garantează că ce am pus acolo nu se va împrăștia peste an.


Pont

Știai că hârtia de împachetat nu se șifonează dacă o punem rulată în cizmele lungi. Nici cizmele nu se deformează păstrându-și astfel aspectul îngrijit chiar și când nu sunt scoase la purtare. O situație câștigătoare și pentru hârtia de ambalat și pentru încălțăminte!


Tu cum păstrezi ornamentele de iarnă peste an? Secțiunile de comentarii din social media așteaptă ideile tale grozave!

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate