Obținerea unui flux eficient în baie (și mai apoi menținerea sa) depinde de locul și modul în care depozităm obiectele. Dacă vrem să maximizăm spațiul folosim organizatoare. Dacă vrem să îl și înfrumusețăm atunci alegem unele nu doar funcționale, ci și estetice. Până aici totul simplu și logic. Lucrurile se complică când ieșim la cumpărături și avem în față o multitudine de coșuri și cutii. Ce ne trebuie mai întâi și cu adevărat?
Pentru a găsi răspunsul la această întrebare, am împărțit organizatoarele de baie în 4 categorii. Privite astfel achizițiile vor avea un scop precis și nu vom ajunge la o altă formă de surplus.
1. Organizatoare pentru lavoar și blat
Sunt în mare parte cele care ne ajută să păstrăm ordinea lucrurilor aflate la vedere. Deci sunt extrem de importante. La fel de important este și ca ele să fie frumoase! Mereu în câmpul nostru vizual, vor face ca spațiul să fie mai organizat și să arate mult mai bine.
- Suportul pentru săpun. Solid sau lichid, săpunul trebuie să ne fie mereu la îndemână, așa că vom alege suporturi practice, dar și estetice.
- Suportul pentru periuțe și pastă de dinți. Pentru periuțele manuale există pahare cu mai multe orificii, de folos familiilor cu mai mulți membri; pentru cele electrice există organizatoare cu loc special pentru capetele de periaj, utile pentru a păstra ordinea, evidența și termenele de înlocuire.
- Suportul magnetic pentru aparate de ras. O idee să economisești spațiu și să le ții uscate.
- Tăvi, dispensare și sticluțe cu aspect antichizat. Parte dintr-un set sau într-un amestec eclectic, ele dau spațiului o notă ordonată și sofisticată.
2. Organizatoare pentru dulap / sertare
În dulapurile cu rafturi este destul de greu să păstrăm ordinea, mai ales foarte sus sau foarte jos. Câteva coșuri și cutii compartimentate ne vor face însă viața mai ușoară. Pentru a forma categorii în sertare putem introduce separatoare, să vedem ușor printre lucruri care altfel ar sta amestecate și îngrămădite.
- Cutii cu compartimente. Sunt ideale pentru cosmetice, rezerve, lame de ras, capete de periaj sau medicamente.
- Separatoare pentru sertare. Unele sunt telescopice (tragi de ele până ajung la lungimea necesară), altele sunt ajustabile (tai din ele cât ai nevoie pentru a obține mărimea perfectă). Orice tip ai cumpăra (primele mai scumpe, celelalte considerabil mai ieftine), ele sunt perfecte pentru a separa produse de igienă și îngrijire personală.
- Coșuri. Sunt baza organizării pe categorii în orice spațiu. În baie însă trebuie să avem grijă ce alegem din cauza umezelii și a contactului frecvent cu apa. Cele din materiale naturale (textil, bambus etc.) se deteriorează mai rapid și favorizează apariția bateriilor față de cele din plastic sau metal.
3. Organizatoare pentru perete sau ușă
Sunt cele pe care le folosim pentru a ordona și depozita, de regulă, obiecte mici și ușoare (ex. încărcătoare pentru periuțe de dinți și aparate de ras, accesorii de păr, prosoape).
- Cârlige. Extrem de practice pentru că se montează ușor și costă puțin.
- Organizatoare cu ventuze. Utile în duș, pe faianță sau chiuvetă pentru fixarea de coșuri și cârlige. Pentru că nu găurești peretele și le poți muta oricând sunt o idee excelentă mai ales când locuiești cu chirie.
- Organizatoare cu buzunare, de ușă / perete. Preferabil din material impermeabil, ele permit depozitarea pe verticală a unui număr mare de obiecte. Într-o baie mică acest aspect contează mult.
4. Organizatoare pentru duș / cadă
Pe marginea căzii și în duș fluxul obiectelor este extrem de important pentru că există riscul să ne împiedicăm, să alunecăm și să ne accidentăm. Punem organizarea într-o perspectivă salvatoare și mai evaluăm alte trei tipuri de organizatoare.
- Rafturi de colț. Ne ajută să grupăm produsele de igienă pentru a avea cada liberă și mereu ușor și sigur de folosit.
- Suporturi de agățat pe baterie. Sunt o ”extensie” bună când șamponul, gelul de duș, bureții nu mai încap în suportul principal.
- Recipiente cu dozator pentru șampon și balsam. Sunt practice, eficiente și estetice. Ce poți să îți dorești mai mult de la ele?
Pont de organizare și planificare
Pentru că (aproape) nimeni nu își amintește când trebuie schimbat capătul periuței sale electrice și nici nu își setează timere pentru asta, Oral-B a venit cu soluția: perii inteligenți ce își schimbă complet culoarea pe măsură ce se uzează, asigurând astfel o sănătatea orală superioară.
Noua periuță electrică Oral-B iO Series 2
Noua Oral-B iO Series 2 este concepută pentru a ajuta persoanele care folosesc periuțe manuale să treacă fără efort la cele electrice. Datorită perilor inteligenți ce devin albi pe măsură ce se uzează, vei ști exact când trebuie să înlocuiești capătul de periaj pentru a beneficia în continuare de o curățare eficientă a dinților și gingiilor.
Oral-B iO2 are:
- capăt de periaj Gentle Care
- 3 niveluri de intensitate, inclusiv modul Sensitive Plus
- timer de 2 minute pentru periaj optim
- senzor automat de presiune pentru protecția gingiilor
Oral-B iO 2 îndepărtează cu 100% mai multă placă bacteriană decât periuțele manuale obișnuite, chiar și din zonele greu accesibile ale gurii.
—
Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.
*Articol scris la invitația Oral-B.