Dacă ești pasionat(ă) de organizare, trebuie să îți treci în calendar data de 20 mai, căci atunci se celebrează la nivel global World Organizing Day. Inițiativa a fost demarată de International Federation of Professional Organizing Association pentru a celebra organizarea și productivitatea. Din 2022, World Organizing Day își propune să crească conștientizarea publicului cu privire la beneficiile organizării prin evidențierea muncii profesioniștilor din domeniu și a beneficiilor pe care activitatea lor o are pentru clienți.
De-a lungul anului, în comunitatea cu idei de organizare, de pe Facebook (cel mai mare grup de profil din România, recunoscut în cadrul Women Facebook Community Leadership Meeting Varșovia și premiat la Digital Divas), parcurgem împreună numeroase programe de organizare. #MareaOrganizare este cel mai amplu dintre toate și se derulează timp de o lună (înainte de Paște și în octombrie). Programul a fost inclus de Parlamentul European în rândul inițiativelor cu impact pozitiv pe scară largă (găsești calendarul și informații și pe contul meu de Instagram).
Pentru a marca ziua de 20 mai, m-am gândit să îți propun 8 proiecte pentru casă. Poți alege unul sau mai multe, le poți face pe toate sau te poți ocupa de ce simți că are nevoie mai întâi locuința ta din punct de vedere flux și control al cantităților.
- Sortează și creează categorii. Elimină surplusul, ce este defect ori inutil și grupează lucrurile în funcție de scopul lor.
- Atribuie zone precise pentru tot ce deții ținând seama de frecvența utilizării și de asocierile firești pe care le realizezi.
- Formează în dulap o secțiune cu haine preferate pe care le poți purta frecvent în sezonul în curs. Hainele de ocazie pune-le la capăt de rând.
- Creează în holul de la intrare un punct de colectare pentru lucrurile pe care le iei zilnic cu tine.
- Organizează cablurile și gadget-urile. Reciclează ce nu mai funcționează și donează ce nu îți mai este necesar.
- Folosește separatoare și organizatoare în sertarele și în corpurile de mobilier de dimensiuni mari. Te ajută să creezi zone clare cu funcționalități precise.
- Verifică stocurile de alimente din cămară, din frigider și din congelator. Pune la îndemână tot ce are termen de valabilitate scurt pentru a reduce risipa alimentară.
- Triază în mod constant hainele, cărțile și jucăriile copiilor. Ce nu mai corespunde vârstei poate fi dat, donat sau reciclat, în funcție de starea în care se găsesc.
Pe site-ul meu, dianamihaila.ro, găsești o mare parte din cursurile de organizare pe care le-am urmat până în prezent. Dacă îți dorești să devii specialist în acest domeniu, le poți considera un punct de pornire. Să îți fie de folos și să te bucuri de experiența devenirii!
PS: Există și Get Organized Day, care se celebrează pe 26 aprilie, despre care am scris AICI.
—
Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.