Home CASA Comunitatea #IdeiOrganizare recomandă: Soluții de organizare a jucăriilor

Comunitatea #IdeiOrganizare recomandă: Soluții de organizare a jucăriilor

Am rugat vesela comunitate să ajute cu sfaturi de organizare a jucăriilor, cu soluții testate și cu rezultate pe termen cât mai lung, căci ne prind bine tuturor. Chiar dacă am descoperit sisteme care acum funcționează perfect pentru noi, într-o nouă etapă de viață este foarte posibil ca una câte una din ideile de mai jos să ne fie de folos.

La capitolul eficiență punctează bine gama Kallax, de la IKEA. Oricare din variantele sale se poate combina cu coșuri împletite sau cu cutii textile, din carton ori din plastic cu dimensiuni cuprinse între 32x33x32 și 33x38x33 cm. Lui Kallax i se pot monta și uși și există chiar și o casă pentru pisici ce poate fi inserată în cuburile sale.

Sursă foto: IKEA
Sursă foto: IKEA

Din postările făcute pe subiect, scor mare a obținut și gama Trofast și ea amplă și modulară, cu corpuri de mărimi diferite, ce se pot combina între ele pentru a oferi o soluții personalizate. Cutiile cu șine fac organizare ușoară și rapidă pentru copii și adulți.

Sursă foto: IKEA
Sursă foto: IKEA

Pungile cu fermoar sunt și ele de mare folos în această misiune. Sunt bune pentru jocurile cu multe piese, pentru puzzle sau pentru LEGO.

Pungi luate de la DM

Știi de colaborarea dintre IKEA și LEGO și de colecția de cutii pe care au creat-o?


Pungile cu fermoar își fac treabă bine și când organizăm hainele pe ținute, pentru grădiniță, de pildă ori pentru câteva zile la bunici. Sau când sortăm pe categorii, ca în poza de mai jos.

Pungi luate de la PEPCO

Și trusele de scule ori pentru pescuit pot fi întrebuințate pentru organizarea jucăriilor. Colecții sau componente ale unui joc complex, toate pot sta bine aici. În plus, copiii le transportă cu ușurință în diferite zone ale casei ori atunci când merg într-o vizită. Cele care nu au prea mult compartimente merg combinate cu pungile din exemplul anterior și secțiunile mari pot avea și secțiuni mai mici. 🙂

Cutie din Brico Depot

Crearea de zone clare pentru activități și stocarea pe principii similare este o altă recomandare de ținut minte. La fel și utilizarea de cutii dedicate pentru categoriile mari (plușuri, piese de construit etc.). Recipientele transparente îi ajută pe copii să găsească mai ușor jucăriile dorite și să le învețe locul.

Într-o cameră mică, un suport textil pentru pantofi, prins pe perete, poate face minuni. În comunitate a fost recomandat pentru păpuși, dar la fel de bine poate fi întrebuințat pentru creioane, mașinuțe sau piese de tot felul. Clar, un organizator versatil ce poate fi integrat în diferite zone ale casei.

Sursă foto: IKEA

Reutilizare portfardurilor pentru forme, piese și chiar plastilină este încă o idee grozavă. Chiar și castroane de la bucătărie, pe care am decis să le scoatem din uz pot fi întrebuințate pentru triere ori pentru materialele de modelat.

Recomandare:

Nu uitați de calendarul săptămânal de activități. Planificați împreună cu copiii programul următoarelor zile și alegeți jocurile și jucăriile pe care le vor. Restul se pune în cutii, pe polițe superioare, pe raftul din balcon sau boxă. Mai pe scurt, în plan secund. Când vine rândul lor, le rotim!


Poate ți-ar mai plăcea să citești și cum învățăm copiii să fie organizați încă de mici.


Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate