Home CASA Idei de organizare pentru sărbători smart. Benzi luminoase și becuri inteligente pentru ambianță

Idei de organizare pentru sărbători smart. Benzi luminoase și becuri inteligente pentru ambianță

Ador gadget-urile ce se integrează firesc în decorul casei. Iar acesta pare a fi trendul zilelor noastre, căci observ tot mai multe dispozitive inteligente dezvoltate să se armonizeze cu ambientul, nu doar să îndeplinească anumite funcții.

Însăși comunitatea cu idei de organizare confirmă o egalizare între aspect și performanțe. Nu mai vrem cabluri încurcate și împrăștiate prin cameră și nici aparate ce ocupă prea mult spațiu!

Vrem și frumos și bun!

Discrete, eficiente, în culori și cu linii moderne, preferabil din materiale reciclabile și într-o proporție cât mai mare sustenabile, aparatele smart se operează ușor, de la distanță, prin aplicații mobile și prin intermediul rețelei securizate Wi-Fi ce permit pornirea și oprirea la ora dorită, reglarea intensității și chiar setarea stării, dacă e vorba de becuri inteligente și de benzi LED.

Decorează-ți casa cu benzi luminoase și becuri inteligente

Vrem locuințe moderne, cu un flux în acord cu nevoile și cu stilul de viață. Iar de Crăciun, o bună parte dintre noi, vrem un mixt între actual și tradițional. Din punct de vedere cromatic, sărbătorile de iarnă sunt cu alb, roșu și verde. Iar cu ajutorul benzilor luminoase și a becurilor smart le putem aveam pe toate simultan. Plus alte câteva milioane de tonuri.

Dacă și tu ești ca mine și ornezi casa în Ajun, atunci mai ai câteva zile să incluzi în decor benzile multicolore TP-Link Tapo. Sau o poți face de Revelionul ori de sărbătorile pe rit vechi sau în alt moment special din an, dacă ți se pare prea din scurt acum. Poți alege orice lungime dorești și le poți fixa pe orice suprafață datorită adezivului 3Madhesive deja aplicat. Odată găsită lumina potrivită, dăm save și revenim la ea când simțim că se potrivește din nou.

Eu am ornat una dintre ferestre cu banda luminoasă TP-Link Tapo Smart Wi-Fi Lights Strip, Multicolor, L920-5, care are integrate 16 milioane de nuanțe ce pot fi împărțite în 50 de zone, în funcție de preferințe și de activitate. Se conectează prin rețeaua casnică de internet, fără a fi nevoie de un hub sau de vreun alt echipament.

Iar prin intermediul aplicației gratuite TP-Link Tapo (disponibilă în Google Play și AppStore), banda cu LED TP-Link Tapo L920-5, ca de altfel întreaga gamă de produse TP-Link Tapo, se sincronizează cu televizorul și cu muzica din încăpere, completând vizual experiența și împodobind spațiul. Ea poate fi activată și prin intermediul comenzilor vocale asociate  Amazon Alexa și Google Assistant.

Uite și un video care îți arată toți pașii ce trebuie parcurși pentru ca banda luminoasă să aducă strălucire și culoare în locuința ta.


O idee ingenioasă:

Banda multicoloră poate înlocui atât beteala, cât și instalația de pom, fiind un 2 în 1 între culoare și lumină.


Și becurile inteligente sunt ”responsabile” de o ambianță mai caldă și mai primitoare. Iar de sărbători vrem să facem infuzie de așa ceva, căci petrecem mult timp acasă, în compania celor dragi. Tapo L530E este un bec multicolor ce produce până la 806 lumeni cu luminozitate albă și are o capacitatea de estompare a luminii de la 1% la 100%. Ca și banda LED, are 16 milioane de nuanțe ce pot desăvârși ambientul. Becul pornește și se oprește din aplicație și strălucește cât de tare ne dorim. El are și memorie și poate reveni automat la starea anterioară opririi.

Ambele produse TP-Link Tapo au inclusă funcția Mod Away, ce permite aprinderea la întâmplare, pentru a da senzația că cineva este acasă chiar și atunci când suntem în vacanță, descurajând astfel o posibilă intrare prin efracție. Smart & safe!

De sărbători, fă și tu un cadou smart & safe. Iată 3 Tapo idei:

În materie de siguranță, becurile și benzile inteligente fac echipă bună cu camerele de supraveghere TP-Link Tapo C210 pentru interior, TP-Link Tapo C310 pentru exterior și cu priza Mini Smart TP-Link Tapo P110, toate controlabile din aplicația TP-Link Tapo și prin Amazon Alexa și Google Assistant. Toate bune pentru protecția căminului nostru, dar și cadouri smart & safe de oferit celor dragi.

Camera TP-Link Tapo C210 poate face o mișcare de rotație de 360° pe orizontală și oferă o vizibilitate de 9 m pe timp de noapte. Filmează ultra HD și declanșează efecte luminoase și sunete dacă detectează ceva suspect. Camera trimite notificări și în aplicație și permite utilizatorilor să comunice prin intermediul microfonului și a difuzoarelor încorporate. Stochează până la 256 GB pe card microSD, egal cu 512 ore sau cu 21 zile de înregistrare.

Față de C210, camera de supraveghere pentru exterior TP-Link Tapo C310 înregistrează clar fiecare imagine la rezoluție de 3MP, funcționează cu rețelele Wi-Fi și prin cablu, iar pe timpul nopții, ”vede” până la 30 metri depărtare, chiar și atunci când este foarte întuneric. Stochează până la 128 GB de imagini, pe card microSD.

Priza Wi-Fi inteligentă Mini Smart TP-Link Tapo P110 monitorizarea consumul în timp real și ne ajută să economisim bani și energie, administrând aparatele și dispozitivele conectate, după cum avem nevoie. Are dimensiuni mici pentru a evita blocarea prizelor adiacente și nu este nevoie de hub pentru a funcționa. Ea poate fi activată sau dezactivată de la distanță, prin aplicația TP-Link Tapo și permite stabilirea unui program de administrare automată a aparatelor conectate. Pentru acestea, creează chiar și liste cu numărătoare inversă. Ca restul produselor Tapo prezentate mai sus și priza smart are control vocal, administrare prin Amazon Alexa sau Google Assistant și modul away de simulare a prezenței. Iar în perioada sărbătorilor, când avem mulți consumatori la priză, Mini Smart Tapo P110 se dovedește a fi un dar nu doar util, ci și necesar.

Idei de păstrare și de organizare a decorațiunilor smart

Dacă se întâmplă să nu mai avem cutia originală a dispozitivului smart, cautăm una similară din carton gros ori din plastic, pentru a ne asigura că este protejat de umezeală și de variații de temperatură. Înainte de a pune la păstrare banda LED, o putem roti în jurul unei sticle de apă ca să evităm lipirea de murdărie pe adeziv. La o altă ocazie, banda multicoloră va potența atmosfera din căminul nostru. 

Alte idei de depozitare a ornamentelor de Crăciun:

Sunt practice coletele și cutiile din carton, de la pantofi, dar și cele din plastic cu capac, ce ne permit să vedem ce am pus în interior. În cazul în care ambalajele globurilor s-au deteriorat, merg înlocuite cu cofraje de ouă sau cu pahare din plastic și din carton. Ghirlandele din mărgele se încurcă mai puțin dacă sunt puse în sticle goale de apă. În același scop folosim umerașe de haine pentru instalațiile de pom.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate