Home TIMP + BANI Organizarea portbagajului. Flux în funcție de program

Am mai scris despre organizarea portbagajului. Ba chiar am și filmat o serie de clipuri alături de Skoda România atunci când am și lansat cea de-a doua mea carte pentru copii, ”Alex și Seb în căutarea mașinii perfecte”, ce a fost oferită cadou tuturor celor care au făcut drive test cu mașinile brandului auto. Un proiect tare frumos și cu însemnătate pentru mine.

Dar cum organizarea este versatilă și o putem aborda cum simțim noi că funcționează mai bine, mai m-am gândit la ceva. La flux în portbagaj în funcție de program, nu doar în funcție de categorii. Sigur, putem pune într-un organizator echipamentul sportiv al copiilor și jucăriile pentru parc. Să avem un compartiment pentru apă și gustări (părinții știu cât de necesare sunt mai ales în călătorii). Să ținem punga cu pungi ca să avem în ce pune cumpărăturile, să nu dăm bani mereu pe altele fiindcă ne-am trezit la supermarket fără. Să avem și pungi pentru gunoi, căci ambalaje și sticle se strâng și când nu plecăm la drumuri lungi. Iar dacă avem căței, să nu uităm să ținem în mașină și bolul lor pentru apă. Sunt multe lucruri utile de păstrat în portbagaj pe lângă kitul tehnic și medical.  

organizarea masinii, organizarea portbagajului
Sursă foto: Skoda România

Flux în portbagaj în funcție de program

În perioadele în care lucram în redacție, mașina era ca a doua mea casă. Era și dressing și frigider și birou și cabină de machiaj, nu doar mijloc de transport. Și acum am zile în care fac multe și diverse lucruri, încât, dacă n-aș conduce, mi-ar fi greu să rezolv tot ce am de rezolvat. Dar chiar și cu ea la dispoziție, n-aș avea vreme să trec pe acasă înainte de fiecare întâlnire și eveniment. E obositor să trăiești pe fugă! Nici când planific în detaliu nu simt mereu că apuc să îmi trag sufletul, dar măcar simt din când în când că pot. Și mă mulțumesc cu asta! Oricum ar fi și ar ieși, un lucru este cert: fără această organizare atentă, clipele de respiro ar fi rarisime! Cel puțin pentru mine, acum, în această etapă de viață. Așa că mă țin de ea și o îmbunătățesc prin practică.

Organizarea portbagajului în funcție de program este extrem de facilă. Pun în ordine, în mașină, tot ce îmi trebuie pentru fiecare moment al zilei și grupez prin asociere. Geanta de mână și geanta de laptop stau împreună. Dacă lucrez dintr-o cafenea, este clar că trebuie să le iau pe ambele. Dacă mai apoi trebuie să ajung și la o conferință, imediat lângă pun cel puțin un sacou și o pereche de pantofi cu toc. Iar dacă seara se încheie cu un eveniment, mă asigur că am cu mine și câteva accesorii mai deosebite, poate și o jachetă înnobilată cu pietre sau mărgele. Un fel de from day to night direct din portbagaj. Un umeraș agățat de un cârlig sau de bancheta din spate, un organizator cu velcro ce stă fix pe covoraș, un rucsac pentru machiaje, accesorii și pantofi mă ajută să păstrez ordinea și fluxul în acord cu agenda.

organizarea masinii, organizarea portbagajului
Sursă foto: Skoda România

Pe post de concluzie…

Fluxul se păstrează mai ușor în mașină dacă folosim corespunzător toate compartimentele sale. Doar au fost create cu cel puțin un scop! Pentru restul lucrurilor ce nu încap pe portiere sau în suporturi, să folosim organizatoare care se fixează bine și nu alunecă în timpul mersului. Despre aceste detalii simple, adesea vizibile este și cartea mea de povești, ”Alex și Seb în căutarea mașinii perfecte”, cu idei de organizare potrivite pentru copii. O poți comanda la un preț special folosind codul DIANAMIHAILA.

Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor. Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Articole recomandate