Home COPII VIDEO: Organizarea mașinii (Skoda Enyaq)

Skoda Enyaq a fost mașina oficială a celei de-a IV-a ediții a evenimentului #MareaOrganizareLive! Colorată precum o fondantă, agilă precum o felină și silențioasă din cale afară, Enyaq este un SUV 100% electric care sper să îți placă și ție la fel de mult precum mi-a plăcut mie. 🙂

Ține seama că ploaia măruntă de afară mi-a atenuat un pic entuziasmul și posibilitățile de explorare, dar tot a fost un test drive de care m-am bucurat. Iar video o demonstrează! Sper ca imaginile să îți facă poftă să te duci să o vezi și să o încerci și tu AICI.

Am inserat și câteva ponturi de organizare atunci când călătorim cu copiii. Iar când aceștia se fac mai mari, suporturile cu buzunare pot fi mutate în portbagaj pentru mici provizii și unelte. Le prindem de spătarul banchetei și creăm spații de depozitare pe verticală. Ingenios și practic în același timp!

Acest video nu abundă în specificații tehnice, pentru că le găsești pe site, cu tot cu ofertă, ci în soluții de organizare și impresii (evident subiective) despre o mașină frumoasă, încăpătoare și bună în oraș, dar și la drum lung. Însă a fost Cabral mai practic și mai amuzat în seria de 6 clipuri despre același model. 🙂

Sondaj despre mașini și organizare

Din februarie și până în mai 2021, în comunitatea cu idei de organizare am derulat un sondaj în trei etape, pentru a înțelege modul în care pandemia a influențat spațiul casei, modul de lucru și de deplasare, dar și planurile pe termen scurt și mediu. Peste 1.200 de persoane au răspuns la întrebări. Iată rezultatele obținute pe secțiunea dedicată autoturismelor!

Mai bine de jumătate dintre respondenți conduc mașini pe motorină și aproape toți ceilalți pe benzină. Doar 4,5% au vehicule hybrid și sub 1% electrice. Dar circa 60% își doresc mașini hybride și peste 30% electrice, estimând că vor face trecerea de la modelul actual la cel dorit în 3-5 ani.

Alegem mașini pe benzină și motorină pentru a parcurge drumuri mai lungi și pentru că sunt mai ieftine decât cele electrice, dar și pentru că avem acces mai facil la piese și service. Alegem mașini electrice pentru că au nivel zero de poluare, dar și pentru că primim subvenție de la stat. Cel puțin așa a reieșit din răspunsurile date.

79% dintre respondenți consideră că nu avem suficiente stații de încărcare, iar cei mai mulți avem impresia că o mașină electrică are autonomie mult mai mică decât o mașină convențională. Skoda Enyaq are o autonomie de peste 500 de km. Iată un mit demolat! 🙂

Alegem autoturismele în funcție de siguranță, de spațiul de la interior și din portbagaj, dar și în baza prețului și a confortului. Mașinile electrice ni le imaginăm în general mici (56,1%) și am plăti în medie 10-20.000 de euro pentru ele.

Mare parte dintre cei care s-au implicat în acest sondaj au evaluat organizarea mașinii la nivel mediu+. Adică de 3-4, pe o scară până la 5 și cred că ar păstra ordinea mai ușor dacă ar conduce un SUV.

Pe final îți mai las câteva poze cu interesantul Enyaq. 🙂

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate