Home TRAVEL 8 soluții pentru un bagaj de mână organizat eficient

Dacă plecăm într-o citybreak ori într-o destinație însorită, ne putem descurca bine cu un bagaj de mână. În plus, el ne oferă libertate de mișcare și ne ajută să economisim timp și la îmbarcare și la sosire. De când suntem părinți, preferăm să călătorim astfel, căci vrem să ieșim cât mai repede din aeroport și să ajungem la hotel sau acasă. Dacă luăm în considerare și contextul actual, cu zboruri întârziate ori anulate și cu valize pierdute, cu atât mai seducător este gândul unei vacanțe cu bagaj mic.

Iată câteva din lucurile pe care le fac pentru ca eu și familia mea să avem un bagaj organizat eficient.

  1. Alcătuiesc o listă cu strictul necesar. Pun în bagaj haine ce se combină ușor între ele (ex. garderobă capsulă (vezi aici un video de 20 de minute), ce permite realizarea de combinații multiple din piese de bază). Nu împachetez lucruri „pentru orice eventualitate”.
  2. Folosesc organizatoare (packing cubes). Mă ajută să formez categorii și ținute. Puse separat, vor fi ușor de identificat la nevoie. Am luat un set de pe eMAG.
  3. Iau produse de îngrijire personală în recipiente mici (travel size). Aleg unele pe care le folosește toată familia. O săptămână, două ne descurcăm cu o gamă comună.
  4. Purtăm articolele voluminoase, dar și bijuteriile. Nu doar că nu încărcăm bagajul, dar nici nu stăm cu grija obiectelor de valoare.
  5. În locul unei cărți, prefer să descarc titlul în format PDF, pe telefon. Tot pe telefon avem și câteva jocuri pentru copii.
  6. Iau doar medicamentele de care avem nevoie (urmăm un tratament și/sau pentru afecțiuni comune – cap, burtă, alergii).
  7. Avem și un kit sanitar (măști, dezinfectant, șervețele umede și uscate).
  8. Cântărim geanta înainte de a pleca de acasă pentru a ne asigura că ne încadrăm în limita de kg permisă de compania aeriană aleasă. Dacă plecăm cu mașina sau cu trenul cântărim pentru a avea un control al cantităților.

În aceste postări de pe Instagram am alcătuit liste orientative cu ce punem în bagajul de mână când căclătorim cu

avionul

mașina

trenul sau autocarul

În secțiunea Travel ai alte articole similare. Dacă nu ai găsit aici ce căutai, poate vei găsi acolo. 🙂


Uite și un video în același spirit de la Super Neatza cu Răzvan și Dani.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate