Home TIMP + BANI Pre-aprobarea creditului ipotecar, o formă de organizare pe plan financiar

Pre-aprobarea creditului ipotecar, o formă de organizare pe plan financiar

Eu n-am fost chiar cea mai bună la calcule. Bine, nici cea mai slabă, dar dacă mă puneai să aleg între activități creative și matematică, le alegeam pe primele fără ezitare. Glumesc cu soțul meu și îi spun că am fost orientată: ca să scap de calcule, m-am căsătorit cu el, un economist. 🙂

În plus, dacă l-aș fi cunoscut la momentul la care mi-am cumpărat prima casă, cu credit ipotecar desigur, iar instrumentele financiare erau mai simple și mai clar explicate precum sunt unele acum, aș fi înțeles mai devreme că organizarea include și gestionarea eficientă a banilor și a timpului.

Este neplăcut să îți dorești să îți cumperi o (altă) casă și să te plimbi de la o bancă la alta în speranța că cineva îți va aproba creditul. Și nu așa oricum, ci după nenumărate drumuri, teancuri de documente și săptămâni, poate luni de verificare și de așteptare. Timp în care, locuința mult visată poate că nu mai este disponibilă pe piață. Și iar o iei de la capăt într-o buclă ce pare infinită…

Dar pentru că money is king, iar information is money, vreau să îți explic pe îndelete ce am vrut să spun cu titlul acestui articol.

Credit ipotecar pre-aprobat direct din aplicație

În cazul în care ai veniturile declarate la ANAF, pre-aprobarea se realizează 100% online, din aplicația de internet și mobile banking Home’Bank. Nu este necesar să fii client al băncii! Dacă nu ai cont ING, trebuie doar să descarci aplicația fie pe smartphone, fie pe tabletă și să deschizi un cont de client. Îți las aici link-urile din GooglePlay și AppStore, ca să le găsești repede și să îți gestionezi astfel mai bine timpul. Practic, să te organizezi mai bine pe plan personal, că de asta sunt (și) eu în viața ta! J După autentificare, intră în meniu și accesează secțiunea Produse > Credite > ING Ipotecar. Apoi alege ING Ipotecar sau ING Ipotecar 7Fix, pentru a primi toate detaliile ofertei (rata, dobânda, DAE, valoarea împrumutului, avansul, perioada creditului ipotecar, prima de asigurare și suma totală de rambursat).

Pre-aprobarea este valabilă timp de 60 de zile, pentru ING Ipotecar cu dobândă variabilă și pentru ING Ipotecar 7Fix, cu dobândă fixă în primii 7 ani. Creditul Noua Casă, cât și creditul ipotecar pentru investiții imobiliare pot fi accesate, momentan, doar în ING office.

Odată parcurși acești pași, încarci documentele fiscale și afli suma maximă pe care o poți împrumuta. Fără să te deplasezi la bancă, fără obligații! Totul este simplu și transparent și îți este comunicat direct la adresa de email furnizată. Dacă vei dori să continui procesul, vei fi contactat de către un consultant. Dacă nu, ai aflat pe ce sumă te poți baza de la ING!

Procesul simplifică demersul de creditare în proporție de 80%, conform studiilor ING și este extrem de util celor care acum încep să își caute casa potrivită.

Cum ar zice Diana cu organizarea, adică eu, planificarea bugetului este o componentă importantă a organizării pe plan personal, unul dintre cele 3 mari paliere ale organizării (personal, rezidențial și profesional). Prin urmare, pre-aprobarea creditului ipotecar îți va permite să îți faci o idee clară despre banii tăi actuali și viitori, prevenind supra-îndatorarea. Un lucru indezirabil mai ales în contextul economic pe care îl traversăm și în general, în viață. Dar cum noi suntem o comunitate organizată, ne informăm și planificăm pentru ca situațiile nedorite să fie cât mai rare!

 Credit foto: Unsplash

Te întrebi poate cui i se adresează pre-aprobarea financiară ING Ipotecar

Ei bine, pre-aprobarea financiară se adresează, evident, persoanelor care au nevoie de un credit ipotecar și celor care doresc să își optimizeze bugetul; celor care vor mai mult decât un simplu calculator de credit ipotecar; celor care vor să afle suma exactă pe care o pot împrumuta și costurile aferente; celor care nu vor să consume timp mergând în repetate rânduri la bancă pentru a obține oferta de credit necesară evaluării posibilităților. Dacă te numeri printre cei enumerați mai sus, fă un test! Nu te costă nimic, dar valorează mult în economia unei viitoare achiziții imobiliare!

*Acest articol a fost scris la invitația ING Bank, informațiile incluse fiind conforme cu oferta curentă. Le găsești și pe site-ul băncii, alături de alte produse financiare ce ar putea fi de interes pentru tine. Iar în secțiunea Timp + Bani, de pe blog, găsești mai multe articole scrise cu scopul de a te ajuta să îți folosești mai eficient timpul și economiile. Să le lecturezi cu plăcere!

Hai că am zis frumos și m-am jucat un pic și cu cuvintele! Să îți fie de folos! 🙂

Articole recomandate