Decembrie este o lună extrem de frumoasă, dar și aglomerată! Trebuie să facem curățenie, să gătim, să cumpărăm cadouri… În plus, sunt vizite de programat și oaspeți de primit, iar o ambianță plăcută va fi ceva ce cu toții ne vom aminti ani de-a rândul!
Pentru a ține situația sub control, am putea alcătui un calendar cu tot ce ne-am propus să facem de Crăciun, Revelion și în vacanța de iarnă. Așa cum la birou planificăm ședințele și restul activităților profesionale pentru a le duce la bun sfârșit, la fel procedăm și cu curățenia ori cu coptul cozonacilor. Este total ineficient să ne propune să le facem pe toate în doar câteva zile. Știm deja cât de frustrant poate fi când nu apucăm să terminăm!
Curățenie pas cu pas
Pentru 23, 24 și 31 decembrie, lasă doar ”the finishing touches” – un șters de praf, un scuturat… Împarte procesul în activități mici. Poți începe cu textilele casei. Spală perdelele, draperiile, cuverturile și schimbă paturile cu câteva zile înainte de Crăciun și de Revelion. Nu este o tragedie dacă nu o facem în Ajun! Suntem atât de prinși cu activitățile specifice perioadei, că aproape sigur nu vom sta prea mult în pat în afara orelor de somn. Spală și dezinfectează bine băile cu câteva zile înainte de marea sărbătoare. În Ajun, cel mai probabil, nu trebui decât să împrospătezi cu o lavetă. Lasă bucătăria la final. Când termini de gătit, ștergi și rafturile și ușile mobilierului. Altfel faci munca cel puțin de două ori!
Citește și articolul 5 reguli simple să faci curățenie rapid și eficient.
Decor pas cu pas
Cât privește decorațiunile, desfă cutiile și ornează înainte de a da cu aspiratorul. Nu vrei sclipici, beteală și ace de brad pe covoarele proaspăt curățate. Începi cu ferestrele compunând mici povești pe fiecare pervaz. Continuă cu ușile pe care poți monta decorațiuni-invitație pentru fiecare încăpere în care te duc. Un mesaj de genul ”Aroma sărbătorilor este o amintire de preț! Intră să îți iei porția!” poate fi pus pe ușa de la bucătărie.
În ceea ce privește decorarea bradului, dacă îți dorești un ambient armonios, ornează-l în acord cu culorile casei. Menține paleta cromatică și adaptează dimensiunea pomului de Crăciun la spațiu, astfel încât el să se integreze firesc.
Împachetarea cadourilor
Acum că am creat un flux de curățare a casei, să ne ocupăm de cadouri și de împachetarea lor.
- Un mediu pregătit, în care toate materialele sunt puse împreună, ne ajută să ne orientăm ușor și să împachetăm mai rapid darurile.
- Alege un ambalajul ce poate fi parte din cadou. Husele decorative, căciulile, fularele, mănușile sau șosetele sunt modalități originale de împachetare.
- Modul în care ambalăm cadourile trebuie să fie în acord cu personalitatea celui care primește, nu doar cu ce oferim.
Vezi și video de la Super Neatza cu Răzvan și Dani în care am prezentat mai multe idei de împachetare a cadourilor de sărbători. Din același registru este și articolul cu acțiuni simple ce te ajută să economisești bani și timp de sărbători. Are și un video!
—
Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.