Home COPII VIDEO: Împachetează ca un profesionist, în vacanța de vară

Pentru a avea un bagaj nu doar bine făcut, ci și eficient este nevoie de un pic de practică și de destul de multă planificare. Dar crede-mă că merită din plin! Sfaturile următoare îți vor ușura substanțial procesul de pregătire a valizei de vacanță. Îți garantez!

În celebra comunitate cu Idei de organizare, de pe Facebook, dezbatem des și intens subiectul organizării bagajelor. La mare, la munte, în țară ori în străinătate, mai toți ne facem planuri să plecăm pe undeva, în lunile de vară. Așa că din aceste soluții testate la scară largă am convingerea că măcar o parte ți se vor potrivi și ție, dragă cititorule!

12 idei pentru un bagaj eficient făcut:

 1. Alegem și adaptăm bagajul (dimensiune și conținut) la mijlocul de transport, dar și în funcție de itinerariu, vreme, destinație și număr de zile de vacanță. Vezi sfaturi pentru avion, mașină, tren sau autocar.
 2. Alcătuiesc o listă cu tot ce îmi este necesar în concediu, de la documente, haine, încălțări, produse de igienă și beauty sau gadget-uri. Găsești un checklist pentru bagajul de vară chiar în paginile următoare ale OrDeLi.
 3. Înainte de a împacheta, creăm combinații vestimentare din piesele preferate. Păstrăm doar ce este cu adevărat necesar (adică se potrivește cu vremea, destinația, activitățile).
 4. Alegem metoda de împachetare și de depozitare în funcție de dimensiunile și de compartimentele valizei. Punem pachetele de haine vertical. Regula Jumătăților este cea mai simplă și, poate, cea mai eficientă metodă.
 5. În compartimentele cu plasă și fermoar punem lucrurile care se șifonează. Ce nu face cute ușor, poate fi rulat.
 6. Încălțămintea o punem în saci de fâș ori în pungi cu fermoar pentru a nu murdări hainele. În interior, putem introduce rulate șosete, curele, șepci, eșarfe ori cravate. Merg puse în saci de protecție și accesoriile (bijuterii, ceasuri) sau alte obiecte fragile ce vor fi astfel protejate de structura rigidă a pantofilor.
 7. Putem depozita lucrurile în bagaj și pe ținute, nu doar punând piesele unele după altele. În cazul hainelor de copii, în special, vom folosi pantalonii ca bază să învelim cu ei restul pieselor ce compun outfit-ul (tricou, bluză, șosete etc.). Cei mici se vor putea îmbrăca singuri în vacanță și într-un timp mult mai scurt decât dacă ar trebui să caute în geamantan îmbrăcămintea, să o asorteze și să o adapteze la activitatea pe care urmează să o deruleze.
 8. Nu luăm în bagaj ce știm că putem cumpăra la destinație (ex. scutece, formulă de lapte, gustări, șampon sau loțiuni etc.).
 9. Punem doar pentru drum și o rezervă pentru una-două zile. Orice există la dimensiuni travel size reprezintă o alegere mai potrivită.
 10. Reducem dimensiunea bagajului și dacă purtăm pe drum o parte din piesele voluminoase (ex. geaca, hanoracul, pantofii sport, pălăria etc.).
 11. Evaluăm dacă putem/vrem să spălăm în concediu. Dacă putem și vrem, atunci vă confirmăm că este o altă cale de a reduce în mod considerabil greutatea geamantanului. Deci o variantă demnă de luat în calcul când călătorim un număr mare de zile și/sau în destinații îndepărtate ce presupun multe escale și schimbări de hoteluri.
 12. În geanta de mână sau în rucsac ținem sortate pe categorii lucrurile de valoare – portofel, documente, gadget-uri, preferabil în câte un portofel dedicat, pentru a trece rapid de controlul vamal.

Am și un video pentru tine cu acest subiect, din rubrica de organizare de la Super Neatza cu Răzvan și Dani.

Ca să fie treaba și mai simplă, am creat o listă pe care să bifezi ce îți dorești să pui în bagaj. Ținând evidența, te asiguri că nu uiți nimic acasă din ce este important.

În secțiunea Travel, de pe blog, ai și mai multe idei similare. Iar în grupul cu idei de organizare, de pe Facebook, am creat, în această vară, un hashtag dedicat: #OrganizatiLaDrum. Dă click și vezi ce îți se potrivește din tot ce am postat până în acest moment. Iar pentru noii abonați la newsletter am creat un planner intitulat Vacanța Perfectă, în care să completeți tot, tot, tot. Abonează-te și vine la tine instant!

Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate