Home CASA VIDEO: Casă, dulce restaurant! Sfaturi de organizare pentru bucătărie, provizii și electrocasnice

VIDEO: Casă, dulce restaurant! Sfaturi de organizare pentru bucătărie, provizii și electrocasnice

Viața modern ne-a mai luat din timpul și din bucuria asociate gătitului. Mereu pe fugă și cu gândul la cumpărături, prepararea hranei nu mai are aceeași savoare de fiecare dată. Poate mintea de copil idealizează, dar erau momente bine definite în viața noastră de familie în care părinții petreceau ore întregi în bucătărie pentru a face preparate atent pregătite, aproape ritualic.  

Unele principii de organizare le-am deprins de acasă, când viața era mai puțin încărcată de tot felul de unelte și electrocasnice. Fiind mai puține obiecte de gestionat, observam mai ușor locul și felul în care erau de depozitate.

Potrivit unui sondaj pe care l-am făcut în grupul cu idei de organizare cu ceva vreme în urmă, bucătăria este greu de păstrat în ordine din pricina numărului mare de obiecte. Cum facem să ne descurcăm mai bine?

  • Sortăm cu atenție și eliminăm ce este defect, incomplet, deteriorat
  • Evaluăm nevoile reale de utilizare. Dăm ce nu am folosit niciodată sau foarte rar, căci este evident că nu servesc felului nostru de a trăi
  • Evaluez spațiul disponibil și compartimentările sale
  • Formez categorii clare
  • Depozitez în funcție de frecvența întrebuințării, dar și față de poziția electrocasnicelor și a blatului de gătit.
  • Depozitarea de verticală este funcțională în spații mici
  • Organizarea de sus în jos este practică în timpul trierii – începem cu dulapurile / rafturile suspendate, ajungem la blaturi și coborâm la bufet.
  • La nivelul ochilor și la o întindere de mână lăsăm ce ne trebuie zi de zi.

Alte idei am inclus în video următor, filmat cu sprijinul Cetelem.

Urmărește și canalul de Youtube: https://www.youtube.com/c/dianamihailaro

Promoție Cetelem

Banca Cetelem are în derulare, până pe 31 octombrie 2020, o promoție la creditul de nevoi personale: dobândă promoțională de la 8,49%, rate fixe, 0 comisioane. Oferta este valabilă exclusiv la telefon: 021 305 12 30. Toate detaliile sunt pe www.cetelem.ro.

Poate ți-ar mai plăcea să citești și cele două materiale realizate anterior cu sprijinul Cetelem:

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate