Home TIMP + BANI Video: Relația cu banii (Organizare pe plan personal)

O parte din valoarea finanțelor personale este dată de acțiunile noastre, de alegerile pe care le facem, de obiectivele pe care ni le setăm. Este greu să câștigăm mai mulți bani când suntem angajați cu salariu fix, însă dacă îi folosim cu o destinație precisă, aceștia vor satisface nevoi clare și nu le vom simți lipsa. Iar astfel de acțiuni au un impact direct asupra calității vieții!

Educația financiară este esențială încă din copilărie. Convingerile limitative se formează din primii ani, când apar și primele imagini mentale despre bogăție și sărăcie, despre a avea și a duce lipsa. 

Gabriela Guță, personal banker BCR și trainer la scoaladebani.ro, speaker în cadrul celei de-a IV-a ediții a conferinței #MareaOrganizareLIVE, propune 3 acțiuni cu impact direct asupra valorii nete personale și a banilor la care avem acces:

  1. Evaluarea acumulărilor curente (ex. locuință, mașină, bunuri, economii, datorii etc.) reprezintă valoarea netă personală. Dacă mâine plec din țară, vând tot și plătesc datoriile, câți bani îmi rămân?
  2. Evaluarea veniturilor și cheltuielilor lunare. Analizarea constantă a încasărilor și a cheltuielilor ne ajută să prioritizăm mai bine diferite acțiuni (ex. achiziții, plăți, rate etc.).
  3. Setarea obiectivelor. Banii nu trebuie să devină un scop, ci un mijloc. Îi folosim pentru niște obiective clar formulate și definite. Pe scurt, îi folosim cu sens!

Important: Plătește-te pe tine prima dată!

Nu uita să marchezi momentele importante din viață, reușitele! Recompensele sunt forme de recunoaștere a deciziilor bune pe care le-am luat și care au dus la împlinirea unor obiective. Deci la îmbunătățirea și la sporirea calității vieții.

Video

În acest video, Gabriela explică pe larg cele 3 puncte ce ne ajută să stabilim o relație mai eficientă cu veniturile noastre.

În comunitatea cu idei de organizare am făcut o serie de webinarii pe teme financiare susținute de trainerii Școala de Bani, ocazie cu care am învățat Regula Zgârcitului și am descoperit conceptul de mindfulness financiar. Noi cursuri gratuite sunt în pregătire direct pe scoaladebani.ro, dar și în grupul nostru de Facebook. ☺

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi clipuri despre organizare, abonează-te la canalul de Youtube. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate