Home VIDEO VIDEO Review: Purificatorul de aer Philips AC3854/50, elimină 99,99% din substanțele poluante, virusuri și alergeni

VIDEO Review: Purificatorul de aer Philips AC3854/50, elimină 99,99% din substanțele poluante, virusuri și alergeni

2021 este un an grozav pentru comunitatea Idei Organizare, pentru că vom descoperi împreună unele dintre cele mai noi produse Philips proiectate a ușura activitățile gospodărești și a spori confortul locuirii. Nu le voi testat doar eu, ci și numeroși membri ai grupului, o parte având șansa de a le păstra.

În familia noastră, Philips este brandul cu cea mai mare constanță. Avem încă prăjitorul de pâine cumpărat acum 11 ani, când eu și Adrian ne-am mutat prima dată împreună. De atunci și până acum am completat colecția cu televizoare, aspiratoare, mopuri electrice și aparate pentru gătit. De ceva vreme ne-am propus să adăugăm și un purificator de aer.

Modelul AC3854/50 îl studiam îndeaproape pentru că alergia la ambrozie a soțului meu s-a manifestat tot mai violent în ultimii ani, iar doctorul a recomandat și un astfel de aparat. În plus, oferim copiilor un mediu mai curat, purificatorul captând și filtrând cele mai mici particule studiate până în prezent, având capacitatea de a elimina substanțele poluante, virusurile și alergenii invizibili în proporție de până la 99,9%.

În clipul următor îți prezint dispozitivul și impresiile noastre cu privire la calitatea aerului și mai puțin la evoluția alergiei, căci iarna ea nu se manifestă, iar acest video este filmat la început de 2021. Vei vedea cum se folosește și ce informații valoroase ne sunt disponibile la un click distanță. Căci, da, purificatorul Philips este controlat cu ușurință direct din aplicația mobilă Clean Home +, ce afișează în permanență indicatorii măsurați și evoluția lor.

După o utilizare mai îndelungată a purificatorului am constatat o modificare a indicilor atunci când revenim acasă, când gătim, când copiii aleargă de zor dintr-o parte în alta a locuinței sau când pisica doarme lângă dispozitiv. Măsurătorile se stabilizează în circa o jumătate de oră. Evident, dacă pisica se mută. 🙂

Și cantitatea de praf depusă pe mobilier s-a redus. Asta nu înseamnă cu nu mai șterg niciodată praful (ar fi un vis frumos), ci că o fac mai rar sau mai rapid. Am mai scăpat și de acele ghemotoace ce se strâng pe la colțuri oricât de temeinic am avea senzația că am făcut curățenie.

Am enumerat mai sus, succint, ce ne-a atras la acest aparat. Am inclus și în video o parte din impresiile noastre de noi utilizatori. Dar ca fiecare articol pe care îl scriu pe blog, pe lângă impresiile personale, vreau să ușurez procesul de documentare al celor care ajung aici, așa că includ și informații de la specialiști, important de parcurs și de înțeles în cadrul oricărui proces de achiziție.

Ce spun specialiștii

Beneficiul principal al acestor purificatoare este filtrul NanoProtect HEPA ce procesează particule de până la 0.003 microni, Philips fiind singurul brand cu o asemenea finețe, modelele clasice HEPA filtrând în general până la 0.3 microni. În cazul purificatorului AC3854/50, tehnologia inteligentă detectează particule mai mici de 2.5 microni (bacterii, acarieni, praf ori păr de animale), compuși organici volatili, alergeni de interior și virusuri de cea mai mică dimensiune cunoscută și studiată (0.003), livrând un volum mare de aer curățat de 500 mc/h, la o puritate de 99,9%. Datele privind calitatea aerului sunt certificate, printre altele, de Institut fur Energie und Umwelttehcnik e.V. (IUTA), iar cele privind combaterea eficientă a alergiilor de European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF).

Un studiu realizat de Airmid Healthgroup a relevat faptul că purificatoarele Philips înlătură într-o manieră eficientă virusul H1N1, în 30 de minute de utilizare. Testul a fost realizat într-o încăpere de 28,5 mp, la capacitate maximă de funcționare.


Important:

Potrivit Agenției pentru protecția mediului din Statele Unite ale Americii, un purificator de aer în sine nu protejează împotriva virusului SARS-COV-2 (Covid-19), dar poate face parte din planul de protejare, ajutând la ventilația și la obținerea unui aer mai curat.


Atenție și la review-uri

Am completat procesul de documentare și cu review-urile altor utilizatori. Pe site-urile retailerilor care vând astfel de aparate am găsit informații valoroase. Pentru că apreciem utilitatea recenziilor și noi obișnuim să lăsăm impresii argumentate.

AC3854/50 vs. AC3858/50

La o simplă căutare pe internet vei descoperi două purificatoare extrem de asemănătoare. Este vorba despre AC3854/50 și AC3858/50. Dacă despre primul am scris în detaliu mai sus, despre al doilea, modelul AC3858/50, îți spun că are fix aceleași caracteristici și competențe, de asemenea certificate, doar că diferă puțin din punct de vedere cromatic. Prețul este același, 3.228,99 lei (la momentul la care scriu acest articol).

Tot online vei găsi mai multe modele de purificatoare Philips. Toate au același filtru NanoProtect HEPA și caracteristici comparabile, diferența de preț vine în special din volumul de aer curățat într-un interval de timp bine definit. În cazul AC3854/50 și AC3858/50, modelele cele mai mari, capacitatea de filtrare este 500 m³ de aer pe oră.

Să îți fie de folos toate cele de mai sus. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi” pentru a primi notificări când publicăm articole noi. Tot pe Facebook găsești și super grupul cu idei de organizare. Avem și un NEWSLETTER pentru programe și oferte exclusive.

Articole recomandate